Pampušiky plnené lekvárom fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 11. januára 2014
Pampušiky plnené lekvárom (fotorecept)
Foto: ancicka

Sú to vlastne šišky,trocha recept sa líši ako klasika,ale sú výborné.

1,5 minút
príprava
2-3 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
200 ml
2 čl (alebo 1/2 kocky)
4 ks
2 ks
2 čl
60 g
4 pl
1 ks
1 ks
podľa potreby (na vypražanie)
60 g (margarín)
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Do misky si preosejem múku,urobím jamku,nalejem mlieko a dám trocha cukru,pridám droždie.

    Pampušiky plnené lekvárom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    vidličkou zamiešam na jemnú kašičku a nechám postáť,kým si vyšľahám vajcia.

    Pampušiky plnené lekvárom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    4 žltky a 2 celé vajcia vyšľahám s vanilkovým a kr.cukrom.

    Pampušiky plnené lekvárom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyšľahané pridám do múky,nastrúham cit.kôru,

    Pampušiky plnené lekvárom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridám roztopené maslo a šľahačom zapracujem cesto.

    Pampušiky plnené lekvárom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vypracované cesto nechám 1/2 hodiny zakryté podkysnúť na teplom mieste.

    Pampušiky plnené lekvárom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ja používam misku kysku.

    Pampušiky plnené lekvárom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom cesto vysypem na dosku a prepracujem1-2 minúty.

    Pampušiky plnené lekvárom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Cesto vložím do misky,zakryjem a nechám aspoň1 hod. kysnúť.Aby mi dobré kyslo,tak ja vložím misku do mikrovlnky na jednú minútu zahriať a nechám.

    Pampušiky plnené lekvárom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Nechám vykysnuť,až cesto zdvojnásobi svoj objem.

    Pampušiky plnené lekvárom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Potom cesto vyložím na dosku,cesto roztlačím na hrúbku prsta a povykrajujem.

    Pampušiky plnené lekvárom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Pampušiky potom vypekám v dostatočnom množstve oleja.pečú sa rýchlo,tak za 1-2 minútky,

    Pampušiky plnené lekvárom (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    pootačam

    Pampušiky plnené lekvárom (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    vyberiem na papierový obrúsok.

    Pampušiky plnené lekvárom (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Hned po vysmažení zdobičkou stroeknem do vnútra lekvár.

    Pampušiky plnené lekvárom (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Krásne nadýchané a takto vyzerá v reze.

    Pampušiky plnené lekvárom (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Hotové jemne pocukrujem.Dobrú chuť!

    Pampušiky plnené lekvárom (fotorecept) - obrázok 17

Diskusia k receptu

tatranka
Anička,šišky ako maľované.Lekvárik dávam na vrch.No tvoja rada s tým vstreknutím,je celkom zaujímavá.
janko38
šišky milujem a nikdy neodmietnem a tú fintu s naplňaním som už niekde videl ale nikdy neodskúšal. Super nápad pani @ancicka
havino
parádne, nádherné Anička, radosť pozrieť a chuť zahryznúť
kata50
Anička, perfektné šišky. Najvyšší čas urobiť. Ten lekvár do plničky asi trochu predhreješ, či...?
ancicka
začal fašiang a šišky automaticky patria k ním,nepečieme ich často,no teraz sú lahôdkou.akujem za milé komentiky.@katka nie,nepredhrievam,ale hned do teplých plním.
afataga
mas ich krasne, akoby ich jedna mater mala, ale to uz je u teba pravidlo, len pre panajana nie margarin, ale ty si urcite dala maslo ako ta poznam
elysa
jaaj chutné... si mi chute takto večer narobila...
brambora
uzasne sisky... skoda, ze su take skvele len ked sa pecu v tolkom oleji. :D ale raz za cas hadam nezaskodi... mozem sa spytat kolko vam vyslo kusov z tejto davky?
ajuska155
Vidím, že si robila, ako si spomýnala a su nádherné pampušiky ;-) určite ich skusim niekedy , len po tých mojich najskor tak za pol roka :-D
astheart
U nás už nekoupíte poctivě plněné koblihy, všechny plní tím "vstřikovacím" trikem. Ale když se kobliha naplní starým způsobem, těsto při smažení nakyne kolem náplně a vytvoří se tam krásný otvor. Tak to mám ráda. Navíc, než si kousnete do "vstřikované" koblihy, musíte najít tu dírku, jinak máte mermeládu na šatech, :D .
kimlo
Fantastické! Mám rád Tvoje recepty lebo sú osvedčené a verím im. :-)
methi
Mnam! Sisky milujem. Zatial som robila len podla @tinca ale skusim aj tvoje :)
boxik
Šišky božské jedlo , prezraď ako si dosiahla to že mi cez monitor zavoňali až sem ku mne domov.
kata50
@brambora ,väčšie množstvo oleja-správnej teploty, pri vyprážaní šišiek spôsobí, že sa ti nenapijú olejom ako by sa zdalo. A ak ich ešte dáš odkvapkať na papierovú utierku, tak sú úplne v pohode. :-)
ancicka
@horalka ,dakujem,@boxik ,verím ti,
@astheart ,ja som raz pozerala,už ani neviem na akom programe výrobu šišiek a takto plnil automat,tak sam si povedala,že vyskúšam tiež.Podarilo sa a dierka sa najde,ešte za tepla.Horšie by to bolo,ak by si chcela naplniť až vychladnú.
@ajuska ,@methi ,aj tieto sú fantastické, varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-sisky-/13971-recept.h...

@katka ,tak to máš pravdu a olej sa vôbec neprepáli.Ja ho po vychladení zlejem a použijem.
@kimlo ,od teba si to zvlášť važim tieto slová.dakujem!
zdezda
Krásne, buduci vikend ich urcite spravim aj ja :-)
medovnicek
týmto receptom si mi pripomenula, že už sme dávno doma žiadne šišky nemali, máš ich krásne
stacy77777
Anička, krásne vypracované, nadýchané cesto, museli byť fantastické,5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia