Foto: nazarboncuk
Čo chladnička dala, prekvapivo chutné!
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
50 g |
|
2 PL - slovenská ryža |
|
|
|
|
|
1 šálka |
|
trocha |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 |
|
1/2 šálky |
|
1 šálka ružičky |
|
1 malá |
|
1 strúčik |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na začiatok privedieme k varu vodu ochutenú sójovou omáčkou. Sójové kocky vhodíme do vody a uvaríme do mäkka. Scedíme a necháme odkvapkať prípadne vytlačíme prebytočnú tekutinu.
- 2
Na lyžici olivového oleja opekáme slovenskú ryžu asi minútu za stáleho miešania. Dávame pozor aby cestovina nezhorela ale opiekla sa do zlata. Pridáme suchú, prebratú ryžu a stále miešame. Osolíme a necháme chvíľu opekať do sklovita. Zalejeme dvojnásobným množstvom vývaru, oheň stiahneme na minimum a prikryjeme. Dusíme kým ryža nie je "al dente" a všetka tekutina sa vstrebala. Odložíme bokom, napr. do rúry.
- 3
V menšej miske zmiešame trochu vody, kečup, sójovú omáčku a škrob. Vymiešame hladké tekuté "cestíčko" či skôr omáčku, do ktorej namočíme na pár sekúnd sójové kocky. Premiešame, aby bolo všetko dobre obalené omáčkou.
- 4
Rozohrejeme nepriľnavú panvicu s kvapkou oleja a sprudka naše akože mäso opečieme z každej strany do hneda a chrumkava. Odložíme na teplé miesto.
- 5
Ďalšia panvica :D Tentokrát väčšie a širšia: zohrejeme olej a orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu. Po chvíli pridáme na plátky nakrájaný cesnak. Ďalej pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, sparené ružičky brokolice a hrášku, osolíme okoreníme a spolu opekáme asi 5 minút. Prípadne podlejeme troškou vývaru.
- 6
Do zeleniny vmiešame dusenú ryžu a na záver pridáme opečené sójové kocky. Môžeme oživiť kvapkou citrónovej šťavy. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nazarboncukagaci.blogspot.sk/2011/12/sehriyeli-pilav-ryza-s-orzom.ht...
veľmi u nás ide aj orzo aj tarhoňa, no spolu s ryžou to bude prekvapko dňa :-)