Farebný pilav

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 18. augusta 2012 12:45
Ďalšie recepty »

Čo chladnička dala, prekvapivo chutné!

2
porcie
20 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

50 g
2 PL - slovenská ryža
1 šálka
 trocha
2 PL
1 PL
1 PL
1
1/2 šálky
1 šálka ružičky
1 malá
1 strúčik
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Na začiatok privedieme k varu vodu ochutenú sójovou omáčkou. Sójové kocky vhodíme do vody a uvaríme do mäkka. Scedíme a necháme odkvapkať prípadne vytlačíme prebytočnú tekutinu.

  2. 2

    Na lyžici olivového oleja opekáme slovenskú ryžu asi minútu za stáleho miešania. Dávame pozor aby cestovina nezhorela ale opiekla sa do zlata. Pridáme suchú, prebratú ryžu a stále miešame. Osolíme a necháme chvíľu opekať do sklovita. Zalejeme dvojnásobným množstvom vývaru, oheň stiahneme na minimum a prikryjeme. Dusíme kým ryža nie je "al dente" a všetka tekutina sa vstrebala. Odložíme bokom, napr. do rúry.

  3. 3

    V menšej miske zmiešame trochu vody, kečup, sójovú omáčku a škrob. Vymiešame hladké tekuté "cestíčko" či skôr omáčku, do ktorej namočíme na pár sekúnd sójové kocky. Premiešame, aby bolo všetko dobre obalené omáčkou.

  4. 4

    Rozohrejeme nepriľnavú panvicu s kvapkou oleja a sprudka naše akože mäso opečieme z každej strany do hneda a chrumkava. Odložíme na teplé miesto.

  5. 5

    Ďalšia panvica :D Tentokrát väčšie a širšia: zohrejeme olej a orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu. Po chvíli pridáme na plátky nakrájaný cesnak. Ďalej pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, sparené ružičky brokolice a hrášku, osolíme okoreníme a spolu opekáme asi 5 minút. Prípadne podlejeme troškou vývaru.

  6. 6

    Do zeleniny vmiešame dusenú ryžu a na záver pridáme opečené sójové kocky. Môžeme oživiť kvapkou citrónovej šťavy. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist