Foto: kata50
Najprv som prehľadala cca 40 receptov na pirohy, tu na Vareche, ale tento som nenašla. Mne sa s ním veľmi dobre pracuje, a ešte Zobraziť celý popisNajprv som prehľadala cca 40 receptov na pirohy, tu na Vareche, ale tento som nenašla. Mne sa s ním veľmi dobre pracuje, a ešte lepšie chutí, tak vám ho ponúkam.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
CESTO: | |
250 ml |
|
2 PL |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
250 g |
|
1 ks |
|
|
|
125 g |
|
250 g uvarené |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 PL čerstvý nasekaný |
|
Postup
-
1
Do kastrólika si nalejeme mlieko, pridáme olej, soľ
-
2
a za stáleho miešania prisypeme detskú krupicu
-
3
uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť.
-
4
Na dosku si pripravíme múku, vychladnutú kašu, vajce
-
5
a spracujeme hladké cesto, ak je to potrebné môžeme si dosku trochu posypať múkou, ale uvidíte, že ani nie. Kým nám chladla kaša, pripravili sme si plnku. Ja som sa rozhodla pre bryndzovú. Uvedené suroviny pre plnku dobre zmiešame, ešte ochutíme podľa svojej chuti.
-
6
Tak a sme pripravení na plnenie. Kým cesto naplníme dáme zovrieť vodu - najmenej 3-4 litre.
-
7
Cesto si rozvaľkáme na hrúbku 2-3 mm, vykrajujeme pirohy, ktoré plníme a zatvárame pomocou formy na pirohy. Dávame do vriacej vody, varíme od vyplávania na povrch asi 3 minútky a preložíme do pripravenej omastenej nádoby ( aby sa nám nezlepili ). Zvyšné cesto, čo nám ostalo pri vykrajovaní, znovu ľahko spojíme , rozvaľkáme a plníme.
-
8
Servírujeme poliate opraženou, mladou cibuľkou na masle a s troškou kyslej smotany. Toto cesto si môžeme pripraviť na slano( plnka- mäsová, hubová, bryndzová, nivová, kyslá kapusta s údeným mäsom, ...) aj na sladko( lekvár, tvaroh, sladká kapusta so škoricou,...) Dobrú chuť !
Ďakujem za komentáre :-))
p.s. inak chutilo to aj nasmu 1,5 rocnemu syncekovi a aj moja mamina si na tom velmi pochutila
Nabudúce vyskúšam nejakú sladkú plnku :-)