Foto: pusta
Pripravila som bravčovú pečeň inak ako mám vo zvyku a výsledok je veľmi chutný. Pridávam recept pre milovníkov pečene.
porcie
príprava
na 90-100 °C
Postup
-
1
Namočila som sušené dubáky na 30 minút do vlažnej vody, môžete použiť aj iné lesné huby, aj čerstvé alebo mrazené.
-
2
Zatiaľ som pokrájala bravčovú pečeň na hrubšie plátky.
-
3
Očistenú cibuľu som pokrájala na mesiačiky.
-
4
Domácu údenú slaninu som pokrájala na prúžky.
-
5
Plátky bravčovej pečene som sprudka opiekla na horúcom oleji, z každej strany asi 2 minúty, potom so ju vybrala na tanier.
-
6
Vo výpeku som orestovala údenú slaninu - asi 1 minútu.
-
7
Pridala som cibuľu a sprudka som ju opekala asi 3 minúty.
-
8
Pridala som dubáky aj s vodou, v ktorej boli namočené a priviedla do varu.
-
9
Vrátila som opečenú bravčovú pečeň a prikryté pokrievkou som všetko spolu dusila asi 10 minút.
-
10
Horúcu pečeň aj so šťavou som dala na tanier, osolila som ju až teraz, okorenila čerstvo mletým čiernym korením a podávala s čerstvo upečeným domácim chlebíkom, s ktorým som vytierala tú vynikajúcu šťavičku. Ako príloha môže byť ryža, varené zemiaky, tarhoňa alebo cestoviny podľa vášho výboru.
dakujem ti :-)
dakujem za pochvalu.
Sol vysušuje aj meso aj pečienku,ale to som nenapísal asi nič nové.Pekný fotopostup aký som zvyknutý od teba milá @pusta.A finálne jedlo vypadá vynikajúco.
len skús spraviť, budem sa veľmi tešiť a verím, že bude aj chutiť :-)
veľmi pekne dakujem za milé hodnotenie.
a včera som videla, aké úžasné nádherné dubáky si v lese nazbierala...gratulujem. (y)
s takými to bude teda lahôdka, aj s tvojou domácou údenou slaninkou.
dakujem.
vdaka za vysvetlenie o úlohe soli.
tvoje pekné hodnotenie odborníka si veľmi vážim.
veľmi pekne ti dakujem :-)
moje zásoby sušených už pomaly dochádzajú.
Nie veľmi mám rada pečeň,no ráz za čas,ju robím aj ja.Tiež ju robím podobne ako ty.
Z hodou okolnosti som tiež včera pracovala s pečeňou,ale kuracou.Volá sa to židovská pečienka.Je to pečienka zaliata do bravčovej masti.Myslím,že je aj tu na Vareche,medzi mojimi receptami.
Jednoducho si viem predstaviť,ako si vytierala domácim chlebíkom mastičku spod pečienky.
Ja som zase upiekla slané briošky k židovským pečienkam.Jednoducho dobrota by mala byť poriadne zaklincovaná.
židia používajú pečeň teľaciu, husaciu, kačaciu, kuraciu - teda hydinovú aj tuk z hydiny, najčastejšie husaciu masť.
tie tvoje slané briošky k židovským pečienkam museli byť fantastické, aj pečienka samotná.
tá šťavička je úžasná na vytieranie.
dakujem za tvoje pekné hodnotenie. vážim si to.
som rada, že prekonáš tucet týchto na pečeň.
jägerek by som robila len priamo na poľovačke len z jeleňa alebo srnca, podľa jäger recht, keby som bola jägermesiter. :-)
som však spokojná aj s touto tu.
rada by som sa ťa spýtala, kedže si študoval v brne a pochádzaš z kassa város, ty si povolaním vojenský letec - aspoň si to myslím.
dakujem za úžasné hodnotenie, potešilo ma to. :-)
z celého srdca ti dakujem, je to pre mňa veľká pocta!
nemyslela som to zle, len som bola úprimná k sebe.
podarilo sa ti ma pekne rozosmiať :D a ja sa rada smejem :-)
veľmi pekne ti dakujem za tvoje milé povzbudenie.
prajem ti pekný májový večer.
dakujem za dobrú správu.
dakujem za skvelú správu.