Bravčová pečeň na poľovnícky spôsob fotorecept

pusta - fotkapusta, 23. mája 2013
Bravčová pečeň na poľovnícky spôsob (fotorecept)
Foto: pusta

Pripravila som bravčovú pečeň inak ako mám vo zvyku a výsledok je veľmi chutný. Pridávam recept pre milovníkov pečene.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 90-100 °C

Suroviny

400 g
40 g
1 ks
1 hrsť (iné huby čerstvé)
podľa chuti
podľa chuti
podľa potreby
2 - 3 PL




Postup

  1. 1

    Namočila som sušené dubáky na 30 minút do vlažnej vody, môžete použiť aj iné lesné huby, aj čerstvé alebo mrazené.

    Bravčová pečeň na poľovnícky spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ som pokrájala bravčovú pečeň na hrubšie plátky.

    Bravčová pečeň na poľovnícky spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistenú cibuľu som pokrájala na mesiačiky.

    Bravčová pečeň na poľovnícky spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Domácu údenú slaninu som pokrájala na prúžky.

    Bravčová pečeň na poľovnícky spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plátky bravčovej pečene som sprudka opiekla na horúcom oleji, z každej strany asi 2 minúty, potom so ju vybrala na tanier.

    Bravčová pečeň na poľovnícky spôsob (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vo výpeku som orestovala údenú slaninu - asi 1 minútu.

    Bravčová pečeň na poľovnícky spôsob (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridala som cibuľu a sprudka som ju opekala asi 3 minúty.

    Bravčová pečeň na poľovnícky spôsob (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridala som dubáky aj s vodou, v ktorej boli namočené a priviedla do varu.

    Bravčová pečeň na poľovnícky spôsob (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vrátila som opečenú bravčovú pečeň a prikryté pokrievkou som všetko spolu dusila asi 10 minút.

    Bravčová pečeň na poľovnícky spôsob (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Horúcu pečeň aj so šťavou som dala na tanier, osolila som ju až teraz, okorenila čerstvo mletým čiernym korením a podávala s čerstvo upečeným domácim chlebíkom, s ktorým som vytierala tú vynikajúcu šťavičku. Ako príloha môže byť ryža, varené zemiaky, tarhoňa alebo cestoviny podľa vášho výboru.

    Bravčová pečeň na poľovnícky spôsob (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

rulik
vyskúšam,už dlhšie sa snažím o to aby mi nestvrdla(teda nie moja ale na tanieri),páčia sa mi tam tie huby
manya
doteraz som robila bez húb, vyskúšam aj tvoj pekne spracovaný recept.
pusta
@rulik , neboj, tvoja určite nestvrdne :D, žartovala som. pečeň je v podstate surovina na rýchlu prípravu, preto ak ju neosolíš hned, ale až na tanieri a budeš robiť krátko, tak určite nestvrdne. áno tie huby tomu dávajú ten správny šmrnc.
dakujem ti :-)
pusta
@many , budem veľmi rada, ak vyskúšaš. slanina a huby dávajú úplne iný rozmer a veľmi chutný výraz celému jedlu.
dakujem za pochvalu.
mariamka
dnes sme mali p. @pusta podobne chute :) ja tiez pecienky akurat kuracie a z hribov teda hlivy polievku :) ak sa dostanem k domacej bravcovej peceni, skusim recept podla vas, hriby a dubaky mame velmi radi ..
izabella929
tvoja pečeň vyzerá veľmi gustušne.-)))tiež máme rasdi pečeň na všetky spôsoby...
mesiar50

Sol vysušuje aj meso aj pečienku,ale to som nenapísal asi nič nové.Pekný fotopostup aký som zvyknutý od teba milá @pusta.A finálne jedlo vypadá vynikajúco.
pusta
@mariamka , asi hej, musím ešte mrknúť tvoje úžasné receptíky, ešte som nemala kedy.
len skús spraviť, budem sa veľmi tešiť a verím, že bude aj chutiť :-)
veľmi pekne dakujem za milé hodnotenie.
pusta
@izabellka929 , vie, že máte radi pečeň na akékoľvek spôsoby.
a včera som videla, aké úžasné nádherné dubáky si v lese nazbierala...gratulujem. (y)
s takými to bude teda lahôdka, aj s tvojou domácou údenou slaninkou.
dakujem.
pusta
@mesiar50 -milý Laci, už som mala obavy, kde si sa stratil?
vdaka za vysvetlenie o úlohe soli.
tvoje pekné hodnotenie odborníka si veľmi vážim.
veľmi pekne ti dakujem :-)
radost
potvrdzujem-dubáky už rastú-známy niesol plný košík!nádherné,zdravé...:-)
pusta
@radost , pravdu máš, po takých, ako včera izabellka nazbierala mi až srdce piští - čerstvé, jáááj a nádherné :P
moje zásoby sušených už pomaly dochádzajú.
tatranka
Ako som za radom čítala pod fotografiami popis,uvedomila som si ako sa mi v ústach zbiehajú slinky a častejšie musím pregĺgať.
Nie veľmi mám rada pečeň,no ráz za čas,ju robím aj ja.Tiež ju robím podobne ako ty.
Z hodou okolnosti som tiež včera pracovala s pečeňou,ale kuracou.Volá sa to židovská pečienka.Je to pečienka zaliata do bravčovej masti.Myslím,že je aj tu na Vareche,medzi mojimi receptami.
Jednoducho si viem predstaviť,ako si vytierala domácim chlebíkom mastičku spod pečienky.
Ja som zase upiekla slané briošky k židovským pečienkam.Jednoducho dobrota by mala byť poriadne zaklincovaná.
sracz
....... je nás, milá moja @pusta - tu na našej "Vareške" zopár s rovnakou krvnou skupinou "LTN = Len To Najlepšie" - ale Ty, so svojimi pečeňami, si sťa moje "siamske" dvojča!!! Chválim, slintám a napriek tomu, že v poslednom mesiaci som varil s pečeňou už snáď 10 razy, poberám sa ja veru do supermarketu a vďaka Tebe prekonám tucet (dozen) variantov! Ďakujem za rcp, ale aj za "nakopnutie", spomenul som si totižto, že niekde v "mozgovni" sa mi potuluje rcp na vynikajúci "jagerek"; aký tu ešte nebol!
pusta
@tatranka , martuška milá, židovská kuchyňa ma priam fascinuje židovské recepty sú neodolateľné, ale bravčovú pečeň tam nemôžem zaradiť. kuraciu samozrejme áno. židovská pečeň musí byť zaliata v husacej ev. kačacej masti, židia majú bravčové zakázané.
židia používajú pečeň teľaciu, husaciu, kačaciu, kuraciu - teda hydinovú aj tuk z hydiny, najčastejšie husaciu masť.
tie tvoje slané briošky k židovským pečienkam museli byť fantastické, aj pečienka samotná.
tá šťavička je úžasná na vytieranie.
dakujem za tvoje pekné hodnotenie. vážim si to.
pusta
milý @sracz - ferikém, áno, milujeme kvalitu a kvalitné recepty, žiadne recesie, skôr tie pravé a skutočné. je nás tu viac, máš pravdu.
som rada, že prekonáš tucet týchto na pečeň.
jägerek by som robila len priamo na poľovačke len z jeleňa alebo srnca, podľa jäger recht, keby som bola jägermesiter. :-)
som však spokojná aj s touto tu.
rada by som sa ťa spýtala, kedže si študoval v brne a pochádzaš z kassa város, ty si povolaním vojenský letec - aspoň si to myslím.
dakujem za úžasné hodnotenie, potešilo ma to. :-)
kimlo
Tvoje recepty som si všetky vytlačil aj s obrázkami, a uložil do samostatného zakladača, sú to skvosty... som Ti za ne velmi vďačný.
pusta
@kimlo , ani nevieš, akú mám radosť. až tu raz nebudem a ty ich znovu uvaríš, iste si spomenieš, že síce som túto ženu nepoznal osobne, ale spoznal som ju cez jej recepty.... :-)
z celého srdca ti dakujem, je to pre mňa veľká pocta!
mariamka
p. @pusta to co su za reci?, vy kam sa chystate? jedine ak na cestu okolo sveta :)) este nam dlzite vela-vela receptov :) a ti chlapi maju pravdu, ziisli by sa tie vase memoare...
pusta
@mariamka moja milá, v živote už je to raz tak: starý zomrieť musí a mladý nevie, kedy ho to skosí...
nemyslela som to zle, len som bola úprimná k sebe.
podarilo sa ti ma pekne rozosmiať :D a ja sa rada smejem :-)
veľmi pekne ti dakujem za tvoje milé povzbudenie.
prajem ti pekný májový večer.
cokoholicka
Výborný receptík, vyskúšala som ho včera, bol to úžasný nedeľný obedík ;-) Ďakujem za recept
cokoholicka
Výborný receptík, vyskúšala som ho včera, bol to úžasný nedeľný obedík ;-) Ďakujem za recept
bibibosorka
pusta ďakujem za výborný recept, vyskúšané... mňamkové... ja som k tomu ako prílohu robila harulky bolo to... nebíčkovéééé... :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia