Pečená bravčová panenka

taxitaxi - fotkataxitaxi, 23. marca 2014
Pečená bravčová panenka
Foto: taxitaxi

Rýchla a chutná večera

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

800 g
1 ks
250 g
250 g (feta)
1 ks
1 ks
1 balenie




Postup

  1. 1

    Panenku umyjeme, narežeme na kolieska, potrieme olivovým olejom a posypeme korením. Necháme odležať. Zatiaľ si nakrájame zemiaky, polejeme olivovým olejom,osolíme posypeme rascou a dáme piecť na 200 C na cca 45 minút.V rúre používam vrchný gril. Pred koncom pridám na 5 minút na maximum.

  2. 2

    Uhorky,paradajky, syr a jablko pokrájame na kocky. Osolíme, pridáme čierne mleté korenie a premiešame.

  3. 3

    Panenku prudko opekám z každej strany cca 3 minúty. Zeleninu servírujem do ľadového šalátu. Dozdobíme brusnicovým kompótom a mini mozallelou.

Diskusia k receptu

1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Veľmi dobre si to naaranžoval, určite aj výborné. Čo ma upúta pohľadom tak to je môj signál na vyskúšanie.Mám doma panenku, urobím rýchlu večeru.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia