Pikantné krídla z rúry v trojobale fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 17. januára 2015
Pikantné krídla z rúry v trojobale (fotorecept)
Foto: mariamka

Chvíľku marinované kuracie krídelká obalené v trojobale, upečené v rúre. K nim pikantný dressing a netradičná príloha. Smelo :)

30+20 podľa potreby minút
na 200 °C

Suroviny

 podľa potreby
 alebo grilovacie
 alebo rastlinný
Dressing:
 alebo jogurt biely




Postup

  1. 1

    Krídla umyjeme, namarinujeme korením, premiešame. Nacháme aspoň pol hodinku marinovať.

    Pikantné krídla z rúry v trojobale (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po odstátí krídla tzv. "zašprajcujeme" t.j. menšie krídelko podvihneme nad stehienko. Vznikne taký trohuholník. Vždy tak vyprážam krídla, škoda o tú chuť prísť.

    Pikantné krídla z rúry v trojobale (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A klasický trojobal - múka, vajce, strúhanka. Do vajca mlieko/pivo, do múky koreniny, to už nechám na vašej fantázii. Ukladáme na plech vyložený naolejovaným papierom na pečenie.

    Pikantné krídla z rúry v trojobale (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Piekli sa cca 30 min. z jednej strany, otočíme a dopečieme 20 min. z druhej pekne do zlatista. To už každý pozná svoju rúru..

    Pikantné krídla z rúry v trojobale (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Aby sme boli v téme, dressing tiež doladíme zeleným korením a kvapkou chilli. Je dobre to rozdrviť.

    Pikantné krídla z rúry v trojobale (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Smotana sa môže nahradiť jogurtom. Nič nové na svete...

    Pikantné krídla z rúry v trojobale (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    My sme servírovali takto, kukurica nepovinný predmet :) Môžete si dať hranolky alebo svieži šalát. Dobrú chuť :)

    Pikantné krídla z rúry v trojobale (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

havino
prehltla som, takto na noc trpieť človek musí, šprajcujem aj ja, aj ked len ich grilujem a vyprážané, no dobre, pečené v rúre, ale chuťou vyprážaných, som nepiekla roky veru, ale na chuť si spomínam dokonale
frezia68
@mariamka :Ty si mi narobila také chute,že ak by som mala doma krídla,hneď robím.A už mám aj predstavu,že do krídielok zašprajcujem kuraciu pečeň a pečené v rúre....jóóój,slinky sa mi zbiehajú :-)
amia
@mariamka , je to vyborne, potvrdzujem, dnes som to skusila s kridielkami aj kuracimi kuskami, pouzila som gril.korenie miesto Plzenskeho. Paci sa mi vyprazanie v rure.
motyka
toto ja nemôžem ani čítať. Predstavujem si tu chuť a neviem, či nevyberiem krídelka z mrazničky. Neviem, či odolám, ale už mám obed skoro hotový. Tak na budúce, určite urobím. Nenáročné na prácu a pritom fantastické. Krídielka zbožňujeme , najme v trojobale. Díky.
frezia68
@mariamka :tak som ich dnes vyskúšala,ale pridala som "pod pazuchu" aj kuraciu pečeň.Po obrátení sa mi zdala trocha vysušená,tak som pokvapkala ghéé a to prepražené maslo pridalo skvelú chuť.Krídla šťavnaté,mäkké = fajnotka a chválim :-)
mariamka
od soboty a uz hned dve premiery?! :) mam radost, ze vas "obycajne" kridla oslovili @amia , @frezia68 , dakujem za vyskusanie, aj ze chutilo, snad sa najdu sa dalsi odvazlivci :) @frezia68 s pecienkou a ghee to musel byt vyssi level a chutovy zazitok, diky decka za komenty, vzdy ma viete potesit a pobavit @terinka55 @dellawar /nikto ti nebrani :)/, @eviana , @3sandra3 , @zuzanka1367 /ta kopa kosti stala zato:)/, @havino grilovane, pecene, bezne :) toto je predsa trochu ine, vyskusaj :) @motyka , @cesminaz dakujem vsetkym, je to taka pochutka, skor "zabit cas" ako sa najest :)
izabella929
@mariamka , škoda, že som tento recept nevidela skôr, už som nevedela, ako mám urobiť kuracie krídla...tvoj recept sa mi veľmi páči a pokiaľ sa krídelká opečú, aj prílohu si urobím...) šikuľka a chválim ťa...
mariamka
@izabelka takato pani kucharka, bude mi ctou, ty to urcite este vysperkujes, dakujem a tesim sa, samozrejme aj na fotku!:)
frezia68
Pridám fotku,ak sa podarí :-)ttps://lh4.googleusercontent.com/-YJJyBPfSg9s/VL1TqCqgo3I/AAAAAAAABss/rZks4xhitPA/w958-h719-no/pikantne%2Bkridelka%2Bpecene.JPG
frezia68
Prepáč,@mariamka ,nepodarilo sa a učím sa na Tvojom recepte :-(,ale už nebudem kaziť diskusiu a idem drichmať :-)
katka78
Milá @frezia68 , správne to bolo s tým obrázkom, ste šikulka, len na začiatku linku chýbalo písmeko "h". Pri kopírovaní linku si treba dať pozor, aby sa skopíroval celý :-) Inak krídelká vyzerajú dobre, dala by som si povedať :-)


alex37
krídelká vyzerajú fajnovo chrumkavúčko :-) páči sa mi toto "zdravé" vyprážanie, recept uložený, čakám svojich jedákov domov :-) KK*****




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia