Foto: mariamka
Chvíľku marinované kuracie krídelká obalené v trojobale, upečené v rúre. K nim pikantný dressing a netradičná príloha. Smelo :)
na 200 °C
Postup
-
1
Krídla umyjeme, namarinujeme korením, premiešame. Nacháme aspoň pol hodinku marinovať.
-
2
Po odstátí krídla tzv. "zašprajcujeme" t.j. menšie krídelko podvihneme nad stehienko. Vznikne taký trohuholník. Vždy tak vyprážam krídla, škoda o tú chuť prísť.
-
3
A klasický trojobal - múka, vajce, strúhanka. Do vajca mlieko/pivo, do múky koreniny, to už nechám na vašej fantázii. Ukladáme na plech vyložený naolejovaným papierom na pečenie.
-
4
Piekli sa cca 30 min. z jednej strany, otočíme a dopečieme 20 min. z druhej pekne do zlatista. To už každý pozná svoju rúru..
-
5
Aby sme boli v téme, dressing tiež doladíme zeleným korením a kvapkou chilli. Je dobre to rozdrviť.
-
6
Smotana sa môže nahradiť jogurtom. Nič nové na svete...
-
7
My sme servírovali takto, kukurica nepovinný predmet :) Môžete si dať hranolky alebo svieži šalát. Dobrú chuť :)
Diskusia k receptu