Foto: akeber
Ďalší recept z knihy Slovenský rok . Recept pochádza z Oravy . Nie je náročný .
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
POSTUP : Z dvoch šálok hladkej múky (250 ml ) , 1 dl mlieka , 0,5 dl oleja , vykysnutý kvások z pol kocky droždia, 1 vajca a soli vypracujeme cesto . Ktoré potom necháme vykysnúť na teplom mieste . 45 min. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plechu , ja som použila papier na pečenie nemastila som plech ako je písané v recepte . Necháme kysnúť aspoň 15 min na teplom mieste .
-
2
Bryndzu a kyslú smotanu premiešame , osolíme posypeme mletou rascou .
-
3
Cibuľku nakrájame na jemno a do zlatista popražíme . Dáme do sitka aby prebytok masti odtiekol .
-
4
Natrieme na vykysnuté cesto bryndzu a na vrch dáme cibuľku .
-
5
A šup do rúry na 170 C . Pečieme 30 -40 min .
-
6
Prierez .
-
7
Dobrú chuť !
, ale úplne odlišný od tvojho tiež cesto pochádza zo starách babičkovských receptov -tak ako povedal @klimo sú to naše slovenské pizzy
dievčatá ďakujem :-) @marijanka712 pozrela som vyzerá tiež veľmi dobre . Ja som rozmýšľala aj povrch posypať pažítkou , len musím počkať pokiaľ narastie . Vďaka :-)
tak toto vyskúšam . To musí byť veľmi chutné. Ale bryndzu si asi
riedila , keď ju máš tak pekne rozotretú. Tato zimná býva dosť taká sypká. A ťažko by sa rozotierala len tak na sucho. alebo máš od
lepšieho výrobcu.
@medovnicek , určite neostanem len pri tomto recepte , tá knižka je super pri niektorých receptoch som sa aj pobavila :-) napíšem do stránky zážitky .....ďakujem .