Bryndzový posúch fotorecept

akeber - fotkaakeber, 27. februára 2013
Bryndzový posúch (fotorecept)
Foto: akeber

Ďalší recept z knihy Slovenský rok . Recept pochádza z Oravy . Nie je náročný .

45 minút
príprava
30-40 minút
na 170 °C

Suroviny

2 poháre
1 dcl
0,5 dcl
 (z 1/2 kocky droždia)
1 ks
200 g
3 ks




Postup

  1. 1

    POSTUP : Z dvoch šálok hladkej múky (250 ml ) , 1 dl mlieka , 0,5 dl oleja , vykysnutý kvások z pol kocky droždia, 1 vajca a soli vypracujeme cesto . Ktoré potom necháme vykysnúť na teplom mieste . 45 min. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plechu , ja som použila papier na pečenie nemastila som plech ako je písané v recepte . Necháme kysnúť aspoň 15 min na teplom mieste .

    Bryndzový posúch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bryndzu a kyslú smotanu premiešame , osolíme posypeme mletou rascou .

    Bryndzový posúch (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľku nakrájame na jemno a do zlatista popražíme . Dáme do sitka aby prebytok masti odtiekol .

    Bryndzový posúch (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Natrieme na vykysnuté cesto bryndzu a na vrch dáme cibuľku .

    Bryndzový posúch (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A šup do rúry na 170 C . Pečieme 30 -40 min .

    Bryndzový posúch (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prierez .

    Bryndzový posúch (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dobrú chuť !

    Bryndzový posúch (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

zuzkabluzka
uz nemam bryndzu, ale ked zas budem doma na Sk, urcite vyskusam a zatial ukladam :)
havino
robievam posúch na plechu,tiež taký tenučký, chválim, odporúčam, cibuľku som ešte takto nedávala,ale praženú slaninku, skúsim aj s cibuľou, musí byť výborné
izabella929
vyzerá super.-))) upečiem, keď budem mať čerstvý kôpor...ja to mám rada , je to výborná mňamkovina.-))
akeber
@kimlo , presne tak reagoval môj manžel " to je Slovenská pizza ? "
dievčatá ďakujem :-) @marijanka712 pozrela som vyzerá tiež veľmi dobre . Ja som rozmýšľala aj povrch posypať pažítkou , len musím počkať pokiaľ narastie . Vďaka :-)
babkamt
Dávno som ho nepiekla . Ďakujem za pripomenutie . Ja okrem cibuľky dávam aj oravskú slaninu .
angast
@akeber
tak toto vyskúšam . To musí byť veľmi chutné. Ale bryndzu si asi
riedila , keď ju máš tak pekne rozotretú. Tato zimná býva dosť taká sypká. A ťažko by sa rozotierala len tak na sucho. alebo máš od
lepšieho výrobcu.
medovnicek
ani nevieš ako mi tvoj recept prišiel vhod, cez víkend čakám návštevu a oni majú radi takéto chuťovečky, už sa teším na ďalšie recepty, ktoré z tej knihy vyskúšaš:)
salinka
Viem si predstaviť, ako by mi to chutilo:-) Musela by som sa brzdiť, aby ostalo aj druhým:-))
akeber
Dievčatá vďaka :-) @viera1 ďakujem za upozornenie idem hneď napraviť , @angast , jasné kyslá smotana len som ju zabudla napísať do rozpisu :-D
@medovnicek , určite neostanem len pri tomto recepte , tá knižka je super pri niektorých receptoch som sa aj pobavila :-) napíšem do stránky zážitky .....ďakujem .
helca103
robila som minulý týždeň a len sa tak za ním zaprášilo. @akeber doplň si kyslú smotanu, v bode 2 v postupe ju máš, ale chýba v surovinách :-)
janger
Juj, no to je vyborny slovensky kolac :-). Ked budem mat bryndzu, tak spravim.
tancotanka
@akeber , super rcpt, ja tiež robím bryndzový posúch podobne, do plnky dávam aj varené zemiaky, nastrúhané najemno. Navrch nie cibuľku, ale slaninku a kôpor... to len pre obmenu :-)
orchidea
Jarka, veľmi chutne to vyzerá...kebyže mám bryndzu už sa aj pustím do pečenia...ale určite urobím...
margaretka28
Keby som miesto brynze dala tvaroh, hádam by sa nič nestalo, bryndzu okrem mňa u nás nikto nechce, ale tvoj posúch sa mi páči.:-)
akeber
@margaretka28 určite môžeš použiť aj tvaroh ak mäkký ( jemný ) tak potom už nemusíš riediť kyslou smotanou .
pipnat
včera vyskúšané, musela som však pridať mlieko, vynikajúce:)časť cesta som použila na upečenie škoricovnutelových rožtekov:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia