Jelenie závitky so šípkovou omáčkou

Marek Petrán
chef de cuisine Elesko restaurant & wine bar v Modre, 13. januára 2011
Jelenie závitky so šípkovou omáčkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

0,5 lg
2 PL
2 dl,(redukcia zverinového vývaru)
4 ks
 štipka
1 dl
1 Čl




Postup

  1. 1

    Jelenie karé očistíme, odblaníme, nakrájame na rezne (asi 160 g) a naklepeme. Z horčice, kečupu, worcesterskej omáčky, soli a korenia pripravíme zmes. Vyklepané mäso jemne nasolíme, okoreníme z oboch strán a potrieme pripravenou zmesou.

  2. 2

    Na mäso poukladáme cibuľku, klobásku a uhorku. Mäso potom zrolujeme. Spevníme ihlou alebo špagátikom, aby sa nám počas pečenia neroztvorilo.

  3. 3

    Na panvici závitky z každej strany opečieme, podlejeme vývarom, prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka asi 15 minút. Omáčka: V malom hrnci restujeme lekvár. Prilejeme jus, dochutíme soľou a korením. Chvíľu povaríme.

  4. 4

    Náš tip: Podávame s krupicovými knedličkami: Z krupice, vajec, soli, korenia, mlieka, petržlenovej vňate a kypriaceho prášku pripravíme hustejšie cestíčko. Lyžicou vytvarujeme knedličky a vkladáme do vriacej vody.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia