Jelenie závitky so šípkovou omáčkou
chef de cuisine Elesko restaurant & wine bar v Modre, 13. januára 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Jelenie karé očistíme, odblaníme, nakrájame na rezne (asi 160 g) a naklepeme. Z horčice, kečupu, worcesterskej omáčky, soli a korenia pripravíme zmes. Vyklepané mäso jemne nasolíme, okoreníme z oboch strán a potrieme pripravenou zmesou.
- 2
Na mäso poukladáme cibuľku, klobásku a uhorku. Mäso potom zrolujeme. Spevníme ihlou alebo špagátikom, aby sa nám počas pečenia neroztvorilo.
- 3
Na panvici závitky z každej strany opečieme, podlejeme vývarom, prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka asi 15 minút. Omáčka: V malom hrnci restujeme lekvár. Prilejeme jus, dochutíme soľou a korením. Chvíľu povaríme.
- 4
Náš tip: Podávame s krupicovými knedličkami: Z krupice, vajec, soli, korenia, mlieka, petržlenovej vňate a kypriaceho prášku pripravíme hustejšie cestíčko. Lyžicou vytvarujeme knedličky a vkladáme do vriacej vody.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu