Rýchly, zdravý a chutný brokolicový prívarok

lilkabubulka - bez fotkylilkabubulka, 6. októbra 2011

S manželom sme zástancami zdravej kuchyne :-) stravujeme sa prevažne podľa krvných skupín a naše heslo v kuchyni znie: "Rýchlo, zdravo a chutne!" :-) Dúfam, Zobraziť celý popisS manželom sme zástancami zdravej kuchyne :-) stravujeme sa prevažne podľa krvných skupín a naše heslo v kuchyni znie: "Rýchlo, zdravo a chutne!" :-) Dúfam, že aj tento môj receptík vám budú chutiť a častokrát sa k nemu budete vraciať.. :-) Dobrú chuť!

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks strúčik




Postup

  1. 1

    Brokolicu umyjeme, nakrájame a v osolenej vode uvaríme do mäkka.

  2. 2

    Keď uvrie, scedíme ju a zatiaľ odložíme nabok, no vývar z nej si odložíme. Na olivovom oleji upražíme nadrobno nasekanú cibuľku a pretlačený strúčik cesnaku. Podlejeme troškou vody a krátko podusíme.

  3. 3

    Pridáme uvarenú brokolicu a premiešame. Ponorným mixérom rozmixujeme uvarenú zmes úplne najemno. Vznikne nám hustá masa, ktorú si môžte rozriediť ľubovoľne a to odloženým brokolicovým vývarom. Necháme prejsť varom a podávame.

  4. 4

    Ja podávam toto jedlo s ryžou, no každému podľa vlastnej chuti :-) na tanieri na brokolicový prívarok ešte položím uvarené volské oko a posypem strúhaným syrom KLEOPATRA /tvrdý light syr/. :-) dobrú chuť!

Diskusia k receptu

llilla
mnam mnam... ja som tiez zastanca zdravej kuchyne a este aj na delenej strave :)) ja si dam bez ryze :)
dorisa
Robievame doma podobnú kašu z brokolice, mňam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia