Rýchly, zdravý a chutný brokolicový prívarok
S manželom sme zástancami zdravej kuchyne :-) stravujeme sa prevažne podľa krvných skupín a naše heslo v kuchyni znie: "Rýchlo, zdravo a chutne!" :-) Dúfam, Zobraziť celý popisS manželom sme zástancami zdravej kuchyne :-) stravujeme sa prevažne podľa krvných skupín a naše heslo v kuchyni znie: "Rýchlo, zdravo a chutne!" :-) Dúfam, že aj tento môj receptík vám budú chutiť a častokrát sa k nemu budete vraciať.. :-) Dobrú chuť!
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Brokolicu umyjeme, nakrájame a v osolenej vode uvaríme do mäkka.
- 2
Keď uvrie, scedíme ju a zatiaľ odložíme nabok, no vývar z nej si odložíme. Na olivovom oleji upražíme nadrobno nasekanú cibuľku a pretlačený strúčik cesnaku. Podlejeme troškou vody a krátko podusíme.
- 3
Pridáme uvarenú brokolicu a premiešame. Ponorným mixérom rozmixujeme uvarenú zmes úplne najemno. Vznikne nám hustá masa, ktorú si môžte rozriediť ľubovoľne a to odloženým brokolicovým vývarom. Necháme prejsť varom a podávame.
- 4
Ja podávam toto jedlo s ryžou, no každému podľa vlastnej chuti :-) na tanieri na brokolicový prívarok ešte položím uvarené volské oko a posypem strúhaným syrom KLEOPATRA /tvrdý light syr/. :-) dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu