
Falošný krúpovník
Ryžu uvaríme klasickým spôsobom domäkka. Do vychladenej pridáme nastrúhané zemiaky, vajíčko, soľ, koreniny,...

Králik pečený s mladou fazuľou a krúpami
Je to niečo ako šolet, len s králikom. Je to jedlo z jedného hrnca.

Pór zapečený so zemiakmi
Jednoduché jedlo, ktorého príprava netrvá dlho. Kto má rád pór, príde si na svoje....

Kuracie srdiečka s balzamikovou omáčkou a grilovaným ananásom
Je to naozaj dobrota. Tento recept som chcela vyskúšať už odvtedy, čo som ho videla v niektorej z relácií o varení....

Cícerové ragú s opekanou knedľou bez lepku
Máte chuť na výživný obed bez mäsa plný bielkovín, vitamínov a k tomu ešte aj veľmi chutný? Ste na správnej adrese....

Ražeň z kačacích pŕs a pomarančov
Letné grilovačky si vždy užívame aj my profesionáli. Nie sú len o jedle, ale aj o zábave, zážitku, stretnutí...

Hus na poľský spôsob
Tento recept som získal pri mojej pracovnej ceste v Poľsku od pani domácej čo som bol ubytovaný....

Wrapsík zo zeleninovo-krabiou plnkou
Včera na obed sme vôbec nevedeli čo spraviť. Až potom som uvidela na stole diétny plánik...

Kuracia roláda s perníkovou knedľou a mrkvovou „kapustou“
Recept som videla na českom programe, varili Kluci v akci. Robili práve knedle a keďže som si v Čechách kúpila niekoľko perníkov na strúhanie, tak ma recept zaujal a nemohla som ho nevyskúšať....

Losos v zeleninovom obale s novými zemiakmi
lososa si len osolím a okorim. Panvicu jemne potriem olejom a lososa sprudka z každej strany opražím,...

Slaná torta s kyslou kapustou a údeným bokom
Tarta z kapustą kiszoną i boczkiem - grzechu warta

Falošná sviečkovica s kôrkou z ľanových semienok
Fenikel očistíme a odrežeme spodnú drevnatú časť. Prekrojíme ho na štvrtiny a preložíme do zapekacej misky, pridáme...

Batatovo-zemiakové lokše s restovanou pečeňou s jablkami
Lokše s pečeňou, to je obľúbená klasika, ktorú si nemusíme vychutnať len niekde na jarmoku...

Stopkový zeler zapečený so syrom
Málo práce, výborný výsledok. Tak by sa dalo charakterizovať toto jedlo....

Mäsové knedličky v omáčke
aj na tento recept sa matne pamätám že ho nám robievala naša neb. mamka ale bolo to...

Šampiňóny v bielom
Na panvici rozohrejeme 3 PL oleja. Pridáme očistené šampiňóny a na silnom plameni zprudka orestujeme.

Kuracie teriyaki s medovou omáčkou a jazmínovou ryžou
Výrazná medová omáčka je hviezdou tohto receptu....

Paštétovo-maslová nátierka Ďurkomeninová
Zajtra majú svoj sviatok Jurajovia. Túto nátierku som "skomponovala" pre jedného Ďurislava na jeho meninovú fiestu....

Morčacie drobky s orzom podľa seniora
Cestoviny, hlavne ako príloha k rôzne pripraveným mäsám, sú na stole našej kuchyne častým a obľúbeným „hosťom“....

Domáce rezance s oštiepkom
Domáce rezance s oštiepkom sú pochúťkou, ktorú doma každoročne pripravujeme jedine na slávnostné dni akými sú Vianoce alebo Silvester....

Jahňací chrbátik v mätovej kruste s paštrnákovým pyré a mladým špenátom
K blížiacej sa jari určite patrí jahňacie mäsko. K tomu patriace všetko mladé a zelené potraviny....

Kapor na sardelách so šampiňónmi
Umyté a očisteného kapra rozporciujeme, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, poprášime múkou...

Prekvapenie pod krídielkom
Vtip je v tom, že keď sa krídielka obalia a vypražia, nikto nevie čo v...

Jahňací chrbát s avokádovou zmesou
Slovensko je v zime i v lete mäsomilnou krajinou. Horúce prázdninové obdobie však volá nielen po...