Foto: zabiatko66
Taglioline sú bezvaječné cestoviny s tmavej pšeničnej múky s bazalkou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sójovú drť namočíme do horúcej vody do ktorej sme pridali 1/2 čl. vegety. Necháme 10-15 minút odstáť. Cibuľku pokrájame na dobno a opražíme do sklovita na rozpálenom oleji, pridáme sójovú drť a dusíme. Papriku zbavíme jaderníka nakrájame na kocočky a spolu dusíme. Potom pridáme ošúpanú cuketu a paradajky, ktoré sme tiež nakrájali na malé kúsky. Všetko spolu dusíme do mäkka. Podľa potreby okoreníme, osolíme, indickým korením. Keď je zmes mäkká pridáme paradajkový pretlak sušenú bazalku, oregáno. Zľahka premiešame, 2-5 min podusíme a zmes odstavíme.
- 2
Cestoviny taglioline varíme podľa návodu na obale. Do horúcej osolenej vody pridáme cestoviny a varíme asi 9 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu