Taglioline

zabiatko66 - fotkazabiatko66, 20. septembra 2011

Taglioline sú bezvaječné cestoviny s tmavej pšeničnej múky s bazalkou.

2
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1/2  menšia
1/2
1 ks menšia
2-3 ks
1 ks v krabici
45 g
  (pamajorán)




Postup

  1. 1

    Sójovú drť namočíme do horúcej vody do ktorej sme pridali 1/2 čl. vegety. Necháme 10-15 minút odstáť. Cibuľku pokrájame na dobno a opražíme do sklovita na rozpálenom oleji, pridáme sójovú drť a dusíme. Papriku zbavíme jaderníka nakrájame na kocočky a spolu dusíme. Potom pridáme ošúpanú cuketu a paradajky, ktoré sme tiež nakrájali na malé kúsky. Všetko spolu dusíme do mäkka. Podľa potreby okoreníme, osolíme, indickým korením. Keď je zmes mäkká pridáme paradajkový pretlak sušenú bazalku, oregáno. Zľahka premiešame, 2-5 min podusíme a zmes odstavíme.

  2. 2

    Cestoviny taglioline varíme podľa návodu na obale. Do horúcej osolenej vody pridáme cestoviny a varíme asi 9 minút.

Diskusia k receptu

tinca
cestoviny kedykoľvek, pekný rcp




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia