
Sedliacka omeleta
Tento recept robievam roky, ani neviem odkial ho mám. Je to rýchle a dajú sa použiť...

Hubovec s údeným mäsom
Žemle nakrájame na plátky a namočíme do mlieka. Aj sušené huby namočíme do mlieka, zvyšné...

Jordánska jahňacia roláda
miesto jahnacieho mlateho masa mozete pouzit aj hovadzie alebo bravcove

Kapustové batôžky
Veľké vrchné listy z hlávkovej kapusty odložíme a kapustu pokrájame na rezance. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno,...

Jahodová palacinková torta
V záhradke sa nám urodilo veľa jahôd a ja stále uvažujem na čo ich len využiť :)...

Kurča s hranolkami
toto jedlo patri medzi nase oblubene deti to miluju a je velmi jednoducha priprava

Ružový ryžový nákyp s datľami a čerešňami
Objednávka vnučiek našich susedov, ktorí o takej ryži nemajú ani „šajn“. Nemal som sušené slivky, tak som si pomohol sušenými datľami bez kôstok....

Ratatouille z cukiet
Nakrájanú cibuľu osmažíme, pridáme cuketu nakrájanú na kocky a 15 minút dusíme domäkka

Spaghetti Shukvacik :)
Tento recept robím už roky, je to veľmi jednoduché a výborné jedlo

Karbonátky na grilovaných cibuľkách
Mäso zomelieme, ochutíme soľou, korením, cesnakom a bylinkami. Pridáme na kocky nakrájanú pancettu a...

Satay s arašidovou omáčkou
Cibuľu ošúpeme a na jemno nasekáme. Na panvici rozpálime 2 lyžice arašidového oleja, pridáme nakrájanú...

Pečené kuracie krídla na zelenine s ružičkovým kelom a zemiakovou kašou
Mrkvu očistíme a nakrájame na kocky, nakrájame aj cesnak dáme na pekáč na ktorom je trocha...

Chrbát z mladého prasiatka s hrachovým pyré
Chrbát z mladého prasiatka (karé) osolíme, okoreníme a marinujeme cez noc s cesnakom a bylinkami, ...

Chorvátsky zemiakový šalát
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť, potom ich ošúpeme a nakrájame na malé kocky

Žemľovka
Dobrá, osviežujúca keď použijeme kyslejšie jablká a chuťovo výrazný džem. Ak prídu vnúčatá tak rum ostane v...

Jambalaya po slovensky
Základ tohoto, v mojom prípade zeleninového, jedla je najpravdepodobnejšie v hispánskej kuchyni, kde má...

Bravčové v paradajkovej kapuste
Na masti alebo oleji dlho smažíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme mäso, poobraciame ho, zalejeme...

Rezne v kakaovom kabáte
Tento rezen rada mám lebo je štavnaty a chrumkavý. A pripravujem ho na oslavy a Nedelne...

Pulao s panírom a hráškom
Ryzu si na pol hodiny namocime vo vode. Potom preplachneme cistou vodou a scedime.

Ravioly s hubovou plnkou
Všetky huby nakrájame na malé kocky, opečieme na repkovom oleji, pridáme soľ, korenie a saké...

Baraní zeleninový kebab
Baklažány očistíme, pokrájame na kocky a opražíme ich na oleji, pridáme kocky baranieho mäsa a 15 minút podusíme....

Hus v šoulete
Prebratý hrach vyperieme, namočíme do studenej vody a necháme stáť do nasledujúceho dňa. Na druhý deň...

Gaštanovo-rozmarínové rizoto
Tento recept som tu mala napísaný už od jesene, len som nemala k nemu fotku...

Knoflík
Tradičnú českú kuchyňu považujem za obzvlášť poctivú, s láskou pripravovanú a využívajúcu dnes už často zabudnuté...