Foto: mohicanka
aj tento recept ako všetky ostatné vznikol tak, že jedného dna po víkend ostala polovica vianočky a pridaním ostatných surovín vznikla tá najlepšia žemľovka Zobraziť celý popisaj tento recept ako všetky ostatné vznikol tak, že jedného dna po víkend ostala polovica vianočky a pridaním ostatných surovín vznikla tá najlepšia žemľovka (vianočkovka) na svete :)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
pekáč vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. v miske rozmiešam jedno vajíčko, mlieko a javorový sirup, v miske namáčam na tenko nakrájanú vianočku a ukladám na pekáč.
- 2
druhé vajíčko rozdelím na žĺtok a bielok. v žĺtku rozmiešam activiu vanilkovú tvarohovú a dosladím javorovým sirupom - zmes natriem na vianočku a poukladám manadrínky. dám piecť na cca 180 stup. 15 min.
- 3
vyšľahaný bielok natrieme na vianočku a pečieme do zlato henda približne 5 min.
- 2
Sneh ochutím citrónovou šťavou, výborne osvieži chuť žemľovky. Na každý bielok počítam s 5 dkg kryštálového cukru, potom sneh po upečení neklesne.