Žemľovkovka alias vianočkovka

mohicanka - bez fotkymohicanka, 24. júla 2012
Žemľovkovka alias vianočkovka
Foto: mohicanka

aj tento recept ako všetky ostatné vznikol tak, že jedného dna po víkend ostala polovica vianočky a pridaním ostatných surovín vznikla tá najlepšia žemľovka Zobraziť celý popisaj tento recept ako všetky ostatné vznikol tak, že jedného dna po víkend ostala polovica vianočky a pridaním ostatných surovín vznikla tá najlepšia žemľovka (vianočkovka) na svete :)

2-4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

1/2 ks
2 ks
100 ml
2 PL
1 ks
150 g




Postup

  1. 1

    pekáč vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. v miske rozmiešam jedno vajíčko, mlieko a javorový sirup, v miske namáčam na tenko nakrájanú vianočku a ukladám na pekáč.

  2. 2

    druhé vajíčko rozdelím na žĺtok a bielok. v žĺtku rozmiešam activiu vanilkovú tvarohovú a dosladím javorovým sirupom - zmes natriem na vianočku a poukladám manadrínky. dám piecť na cca 180 stup. 15 min.

    Žemľovkovka alias vianočkovka - obrázok 2
  3. 3

    vyšľahaný bielok natrieme na vianočku a pečieme do zlato henda približne 5 min.

    Žemľovkovka alias vianočkovka - obrázok 3

Diskusia k receptu

fialka49
Často takto spracovávam zvyšky kysnutých koláčov (vynikajúce sú napr. makové, orechové záviny). Dá sa takto použiť/využiť každý druh sladkého pečiva.
Sneh ochutím citrónovou šťavou, výborne osvieži chuť žemľovky. Na každý bielok počítam s 5 dkg kryštálového cukru, potom sneh po upečení neklesne.
marijanka712
krásne sa ti vydarila a verím , že chutila aj ja robím len z vianočky aj tu na varechu som dala tento rp trochu v inej verzii.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia