Poussin risotto

namarie - fotkanamarie, 16. novembra 2013
Poussin risotto
Foto: namarie

Môj jednoduchý, rýchly a mega chutný recept hlavne pre ženy, ktoré by chceli držať diétu, ale vyhryzkávať zeleninku im "nevonia". Takto to budete mať Zobraziť celý popisMôj jednoduchý, rýchly a mega chutný recept hlavne pre ženy, ktoré by chceli držať diétu, ale vyhryzkávať zeleninku im "nevonia". Takto to budete mať rýchlo a zdravo vo francúzskom znení.

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (mrazená alebo sterilizovaná)
 (margarín)




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme ryžu. Urobte si ju podľa chuti. Ja si na rastlinnom oleji na 2 minutky opečiem cibuľu nakrájanú na kocky, pridám vegetu a asi po ďaľších dvoch minutách zalejem studenou vodou /od oka - cca 3/4cm nad okrajom ryže. Nechám dusiť za občasného miešania až dokým sa voda nevyparí. Klasika :)

  2. 2

    Pokiaľ sa varí ryža nakrájame si ďalšiu cibuľu. Tentokrát na oblúky, alebo kolieska - ako chcete. Na panvicu rozohrejeme olej. Keď je horúci pridáme maslo, cibuľu a kuracie prsia nakrájané na pásiky.

  3. 3

    Keď sú prsia zo všetkých strán biele a nevidieť surové mäso pridáme ostatné suroviny - mrazenú zeleninu, polovicu plechovky sladkej kukurice, zopár malých hlavičiek karfiolu, horčiciu, granulovaný cesnak a necháme to na panvici opiecť do hneda a chrumkava asi tak 15 minút.

  4. 4

    Na panvicu pridáme ešte trochu masla 50 - 100g nech sa všetko zjemní a vytvorí sa nám omáčka. Pridáme nakladanú červenú kápiu, trocha zvyšnej kukurice, prihodíme čerstvé bylinky podľa výberu - ja uprednostňujem tymián. Na záver to posolíme počkáme kým sa všetko maslo roztopí.

  5. 5

    Podávame s ryžou a nakrájanými čerstvými jablkami. Milujem zelené tie sú k tomu najlepšie. Takže na ZDRAVIE a Dobrú chuť :))

Diskusia k receptu

micanela
@afataga - poussin znamena kuriatko... takze rizoto s kuratom

ale suhlasim, s klasickym rizotom to nema nic
namarie
no keď si to pomiešate - mate rizoto :D ale ja si to nemiesam.
sisok
sorry za komentar, ale toto naozaj nie je rizoto :) preco si slovaci myslia, ze kazda uvarena ryza vo vode je rizoto? :) rizoto to nebude, aj ked to premiesas na tanieri :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia