Foto: vivaelin
Tento recept vznikol náhodou. Kúpili sme si v taliansku krabie mäso, aby sme ochutnali miestne zvláštnosti. Pred jeho úpravou som sa čiastočne inšpirovala Zobraziť celý popisTento recept vznikol náhodou. Kúpili sme si v taliansku krabie mäso, aby sme ochutnali miestne zvláštnosti. Pred jeho úpravou som sa čiastočne inšpirovala tepelnými úpravami, nájdenými na internete. Myslím, že recept je naozaj lahodný a výborná špecialita pre zvláštne príležitosti.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
121 g (napr. Polda di granchio) |
|
1 ks |
|
2 ks strúčik |
|
1 PL pravý (vyrobený z rajčín) |
|
4-5 PL |
|
3-4 PL |
|
1 ks z jedného ciróna |
|
|
|
250 g široké |
|
Postup
-
1
Cestoviny: Rezance uvaríme v slanej vode a necháme odkvapkať. Na panvičku rozohrejeme olivový olej, pridáme roztlačený 1 strúčik cesnaku. Chvíľku restujeme, potom pridáme uvarené, odkvapkané cestoviny a prudko opečieme cca 2-3 minúty (pokiaľ nezmenia farbu - tmavšia farba, než farba po uvarení) a jemne prisolíme. Odložíme a udržujeme v teple.
- 2
Príloha: Krabie mäso (u nás sa predáva v obchodoch s čerstvými rybami) z konzervy precedíme, skontrolujeme, či neobsahuje chrupavky, ktoré vyberieme. Precedené krabie mäso zmiešame so šťavou z jedného citróna a necháme cca 5 minút stáť. Odležané krabie mäso opäť zcedíme z citrónovej šťavy. Na ďalšiu panvičku rozpustíme masť pridáme zcedené mäso a opekáme. Týmto zbavíme mäso nepríjemného pachu. Trošku zmení farbu, postupne pridávame na jemno nakrájanú cibuľku a posledný roztlačený strúčik cesnaku. Ešte chvíľu opekáme, aby cibuľka bola mäkká. Na záver dochutíme kečupom, a podľa chuti a potreby prisolíme (záleží podľa konzervovaného mäsa, väčšinou už nesolím). Podávame teplé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu