Kuriatko vyprážané

bedrunka - fotkabedrunka, 4. augusta 2010

Ešte keď sme mali nejaký anglický kanál, tak som odsledovala " 2 old English ladies na motorke", ktoré varili v priamom prenose. A raz Zobraziť celý popisEšte keď sme mali nejaký anglický kanál, tak som odsledovala " 2 old English ladies na motorke", ktoré varili v priamom prenose. A raz bolo toto super kurča. Odskúšala som ho druhý deň a odvtedy má vždy úspech. Môžu ho aj nejakí dietári. Nepotrebuješ veľa riadu, surovín a chutí náramne.

4-6
porcie
10 minút
príprava
20 + 10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 liter
2 KL
3-4 ks
350 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Umyté nôžky vložíš do väčšieho hrnca, zaleješ mliekom, posolíš, a prikryté varíš na slabšom plyne cca 20 minút. Ak máte veľa nôh a málo mlieka, tak musíte aj obrátiť. Ak je všetkého akurát, tak s tým nič netreba robiť. Všetko v hrnci bude zapenené. Zato väčší hrniec, aby mlieko nekypelo von. Keď sú nôžky mäkké, vyber ich zo zrazeného mlieka a nechaj na sitku odtiecť a vychladnúť.

  2. 2

    Vajíčka posoľ, rozhabarkuj v miske a vylej do mikroténového vrecka. Do druhého mikroténu si vysyp múku a po jednom kuse hádž do neho nôžky a pekne ich tam ponatriasaj aby sa obalili. Múkou obalené nôžky po jednej vykúpeš v mikroténe s vajíčkami a ešte raz ich pohádžeš do múky a potom už len na panvicu s rozpáleným olejom. Zbytky s mikroténmi odhodíš a máš čistý kredenc.

  3. 3

    Skrátene a bez srandy - uvariť v mlieku, obaliť v múke -vo vajíčku a znovu v múke. Klasicky vypražiť, bez pokrievky. Sú chrumkavé a vo vnútri šťavnaté (nie surové ani krvavé). Konzumovať teplé alebo studené, s kašou, šalátmi alebo len tak. Veľmi rada ich robievam

Diskusia k receptu

jody
Tie dve dámy si pamätám, varili skvostné jedlá, určite vyskúšam.
evusik
aj ja si pamätám keď ich dávali v TV, rada som ich pozerala, aj recept vyzerá dobre, treba len vyskúšať :-)
gittka
môže to byť dobré,vyskúšam a uvidím...
sovka62
Takže bez strúhanky? No, za pokus to stojí, aj keď si neviem predstaviť, ako budem narábať s tým vreckom s vajcami. Zrejme to vykydnem (ja sa už poznám) tak asi radšej nad nejakou misou.
evanaaa
Na to vrecko by bol dobrý ten " krčah ", do ktorého s avkladalo mlieko vo vrecúšku, aby v ňom stálo.Bol umelohmotný, mala by som ho mať, má aj výlevku, nebolo by zlé dať vajcia rovno doň. Inak zaujímavý spôsob obalovania, je to bez strúhanky v podstate ako cestíčko.
cavoris
prvy krat to pocujem no vyskusam struhanka nemusi bit je to potom lahsie kdo ma problemy so zaludkom
samanka
takýmto spôsobom, v mikro-vreckách ma naučila obaľovať kamarátka karfiol. Iba to vajce-do taniera. Ale je to naozaj dobrý spôsob, žiadne umývanie misiek
evia
zaujíkavé, určite vyskúšam, dávam do KK
stefani11
Celkom ma to zaujalo.Taká čistá práca.Vyskúšam to určite.Zasa nový spôsob.Díky za receptík.
serchan
Vyskusala som to ,vrele doporucujem.Je to fakt veľmi dobré.
tinca
ja tiež už len takto obaľujem najmä karfiol, čisté ruky a ide to rýchle
torticka
Sovka, ja som taká ako Vy. Ja sa tiež poznám, nie je deň, aby som niečo nevykydla, alebo, aby mi niečo nespadlo. Na šťastie, ešte som nič nerozbila. V nedeľu hádam vyskúšam, ak nebudem mať nervy.
aroooo
obaľujem takto tiež karfiol,len vajce mám v menšej miske,veď sa to po celom sáčku musí rozbabrať...
heureka
Ja som ich rada pozerala!
Aj ja vyskúsam ten recept!
alena45
ja by som tam kľudne dala aj tú strúhanku, veď možno ju nedali len preto, lebo ju nepoznajú.
Vyprážané stehná milujem, kedysi som ich predvarila, urobila z toho polievku, ale kamarátka mi povedala, že si vyvarím všetku chuť, stačí len o niečo dlhšie vyprážať na menšom ohni. A mala pravdu.
marienka44
Alena45, tak si proti vareniu v mlieku.
Mimochodom, tá pani s okuliarmi s tmavym ramom uz zomrela na rakovinu. Ostala len ta tlstejsia. :-(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia