![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rukolový šalát s flank steakom
V mažiari rozdrvíme rozmarín a cesnak, prilejeme olej, až kým nevznikne kašička. Marinádu dáme do misy,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cuketové carpaccio a wasabi pyré k tuniakovi
Tuniaka očistíme a rozrežeme na 4 rovnaké časti. Osolíme, okoreníme a obalíme v podrvenom zelenom...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lahodná bôčiková roláda
Bravčový bôčik zomelieme, dochutíme soľou, vegetou a korením, pridáme nesladené mlieko a všetko dobre...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grenadier marsh so Znojmo okrou
U nás doma je známych niekoľko desiatok jedál so všeobecnou obľubou. Medzi ne určite patrí i...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šťavnatý mäsový bochník s čerstvými hubami
Mám nadovšetko rád potulky po lesoch, horách, lúkach a stráňach Slovenska, vždy, hlavne...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Nakladaná hus
Hus rozdelíme na porcie. Na dno kameninovej nádoby rozložíme kolieska cibule. Na ňu položíme porcie...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie goody-foody s hlivovým lečom
Celkom som si obľúbila tie pšenično-sójové plátky a tak dnes bol takýto zdravší obed.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Baklažánoví ježkovia
Nápad je z knihy Recepty na fajn časy od MUDr. Bukovského, ja som však použila...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáce lievance s brusnicami
Tvaroh zmiešame s vanilínovým cukrom a citrónovou kôrou. Z droždia, mlieka, cukru, soli...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Farfalle s byvolou mozzarellou a grilovanou paprikou
Byvolia mozzarella sa právom hrdí tým, že patrí medzi najlepšie syry na svete. Výrazná aróma,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené papriky plnené dvomi druhmi syra podávané s plantainom
Motivácia je už viac ako 70-ročná. Pochádza od mojej mamičky presladkej....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Masové copánky v paprikové marinádě
Tento recept připravovala jednou v noci na TV Paprika Margó Bódi. I když jsem u televize...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekané paradajky so zeleninou
Kedže je pôst chcela som si urobiť na obed niečo bez mäsa, a napadol ma tento recept....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Japonské ihly
Sójovú a čili omáčku, víno a cukor prevaríme, prelejeme do misy a necháme vychladnúť...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ružičkový kel, vlašské orechy, cibuľka a ...
Recept som objavila na zahraničnej stránke, ... ešte som ho nepripravovala, ale vyzerá fantasticky......
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cuketové špagetky
Toto je moja srdcovka, rýchle, zdravé, jednoduché :) stačí len odvariť špaldové špagety.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lahodné kura
Kura z tohto receptu môžete pripraviť v mikrovlnke, rovno v marináde, alebo opiecť na panvici....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sladká Valentínska roláda a čokoladové fondue s jahodami
tak som spravila pre moju lásku na valentína :)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pappardelle s pytliackou klobásou – internacional
Na Liptove som jedával výborné bryndzové halušky varené s malými kockami zemiakov; na Detve zas furmanské...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Gnocchi s cesnakovým krémom a ružičkovým kelom
Na gnocchi vopred uvaríme zemiaky v šupke, po vychladnutí ich ošúpeme, nastrúhame najemno, zmiešame s múkou...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mäsovo-zeleninový nákyp v chrumkavej kruste
Zaujímavý a chutný mäsovo-zeleninový nákyp nám pripravila finalistka šou Pečie celé Slovensko Lucia Piterka.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ravioli s hlivou a kapustovo - bazalkové pesto
Obe druhy múky, soľ a štipku kurkumy zmiešame. Pridáme vodu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Štrúdľa plnená lososom
Výborná chuťovka či už ako samostatné alebo pokojne aj ako hlavné jedlo napríklad so zemiakovou kašou...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tajomstvo domáceho pána
Tento recept je u nás veľmi obľúbený aj vďaka jeho možnej modifikácii.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčová krkovička s údeným rebrom a zapečeným syrom
Marináda Korenie, papriku, oregano, rascu, vňať, bujón a nadrobno nakrájaný alebo pretlačený cesnak dáme do mysky spolu s...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bylinková jahňacia roláda so šalátom
Jahňacie mäso umyjeme, osušíme, odblaníme, nakoreníme a upravíme tak, aby sme vytvorili rovnomerne tenký plát...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bandůry plněné zelím a uzeným masem
Nejdříve si na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme vymačkané a nakrájené zelí, osolíme a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lístkový závin s kyslou kapustou a klobáskou
Kyslá kapusta, dobrá klobáska, jednoducho dobrota pre všetkých, ktorí majú radi klasické chute...