
Ryba so špenátovo - hubovou omáčkou
V tomto recepte je mozne pouzit pollock, lososa alebo inu rybu podla vlastnej chute.

Pytt i panna po našom
Dnes som plánovala na večeru robiť gnocchi, preto som si ráno uvarila zemiaky. Môj zámer...

Bryndzové pirohy
Tieto pirohy sú z mojej rodnej obce - Vernár. Sú vynikajúce, vyskúšajte. :)

Zajačí chrbát v makovo– orechovej kruste
Chrbát odblaníme a opečieme na bravčovej masti a pri teplote 90 stupňov pečieme v rúre. Medzitým...

Sushi so zelenou baby šparglou
Milujem sushi! Doma som si pripravila s baby zelenou šparglou, ktoré patrí spolu s avokádovým a...

Šampiňóny na baklažánovom pyré
Do vydlabaných šampiónov vložíme plátok masla a špenátové listy s cesnakom. Naplnené šampiňóny uložíme na maslom...

Zeleninová kocka s hubami
Očistené huby urestujeme na cibuľke. Koreňovú zeleninu očistíme, pokrájame na rezančeky, osolíme, okoreníme....

Hovädzie dusené s tekvicou a kukuricou „locro“
Locro je výdatný hustý gulášovitý pokrm považovaný za národné jedlo v Argentíne, Bolívii, Peru...

Hus v šolete
Umytý a vopred namočený hrach uvaríme do mäkka. Krúpy uvaríme osobitne v osolenej vode. Cibuľu nakrájame nadrobno a upražíme ju...

Batatové šúľance s orieškami a makom
Skúste do cesta na šúľance namiesto zemiakov použiť bataty.

Závitky z lososa
Veľmi som chcela ochutnať doma pripraveného lososa, tak sme si s priateľom ako nedeľný obed uvarili...

Cibuľovo-zemiakový nákyp
Tento recept ma pred rokmi zaujal v prílohe denníka Korzár svojou jednoduchosťou. Jedlo nám chutilo, ...

Syrokrém obložený kurčaťom a hubová ryža
Keď sa pečie kurča, tak sa to plní hocičím – fantázii sa medze nekladú! Ale obložiť...

Špenátový koláč
Netradičný zelený koláč zaujme netypickou kombináciou špenátu, tvarohu a cestovín.

Španielska bravčovo– hovädzia pochúťka
Hovädzie a bravčové mäso pokrájame na plátky, vyklepeme ich, osolíme a okoreníme.

Pstruh s mandľovými lupienkami
Pstruhov poriadne umyjeme zvonka aj zvnútra pokiaľ sa dá, osušíme ich papierovými utierkami a odrežeme im...

Kuracie prsia plnené s tofu a chilli
Ak potrebujem niečo rýchle navariť a máme chuť na mäsko tak väčšinou vyhrajú kuracie prsia. Chcela...

Letné cestoviny
Toto je moje najobľúbenejšie letné jedlo, mohla by som to mať aj každý deň. :-)

Kura na sekte Hubert
Ostalo nám 3/4 fľaše sektu. Čo s tým urobiť? Tak som spravil kura na ňom...

Pšenovníky
Pšeno je možné zaradiť do nášho jedálneho lístka aj v takejto sladkej a jednoduchej podobe.

Roláda z tofu a kelových listov
Ostalo mi pár kelových listov po príprave prívarku ale na pláne k obedu bolo Tofu...

Zapekané penne so zeleninou, fazuľou a klobásou
Je tu mnoho moznosti a da sa to pripravit aj bez mesa. Podavam zvycajne s Pico...

Hovädzie na slaninke s vínom
Keďže som tu nič podobné nevidel, tak tento recept sem pridávam. U nás doma je...

Roštenka v čokoládovo- vínovej omáčke
Roštenku prešpikujeme sušenými slivkami, osolíme, vložíme do marinády z oleja a byliniek, korenia, ...

Grilovaná treska s malinovou omáčkou
Tresku si nakrájame na menšie kúsky. Na každú porciu rátame s tromi kúskami ryby, takže...

Tagliatelle s petržlenovým pestom
Za tento recept ďakujem @Zirafninka1, hoci som ho trošku pozmenila :)

Rezance s kuriatkovou omáčkou
Nemožné na počkanie a zázraky do troch dní. Aj tak by som mohol parafrázovať názov tohto môjho receptu....

Tolstolobik s baklažánom
V obchodoch je teraz viac rýb a ja ryby môžem. A baklažán tiež. Tohto tolstolobika...

Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom
Nedeľný obed taký jednoduchý a skvele ochutený karamelizovaným egrešom.

Treska s karfiolovým pyré, so špargľou a šampiňónmi
Fenikel, paradajky, karfiol, listový šalát, reďkovky a paprika tých najrôznejších farieb a tvarov, ...
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky