Bravčová pečienka v parnom hrnci
Takto pripravujem pečienku na panvičke, ale za pokus to stálo aj v parnom hrnci. V...
Karfiol na indický spôsob
Karfiol rozoberieme na menšie kúsky, opláchneme teplou vodou, nevaríme.
Letný cestovinový šalát
V osolenej vode uvarte cestoviny, sceďte ich a nechajte vychladnúť.
Plnený bravčový závitok
Umyté mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a natrieme horčicou. Do stredu plátkov...
Grilovaný steak so zapekanými zemiakmi a omáčkou z červeného vína
Sviečkovú očistíme a odblaníme. Nakrájame na steaky asi 200 – 250 g. Mäso okoreníme bielym...
Šampiňónové penne s tofu a paprikou
Cestoviny penne s dusenými plátkami šampiňónov, červenou paprikou, kockami údeného tofu a voňavým sušeným tymiánom....
Bezgluténové palacinky z ryžovej múky
Vyskúšajte tento recept na palacinky a zistíte, že pripraviť ich verziu bez gluténu a s použitím klasických surovín nie je žiadna veda....
Tvarohové palacinky
Vyskúšajte nový RAJO ochutený tvaroh, inšpirujte sa tvarohovými receptami a vyhrajte. Pošlite nám svoj obľúbený...
Mňam žemľovka
Túto super žemlovku majú v našej rodine veľmi radi tak sa s ňou podelím s vami...
Brokolicové palacinky
Pretože sa z mojej dcérky stala vegetariánka, pripravila som, pri jej poslednej návšteve, ...
Krúpy a pohánka s mäsovými guľkami na leče
Možno to poznáte blíži čas kontrol u lekárov a treba aspoň dva týždne sa stravovať striedmo...
Paradajková kapusta
Nakrájanú kapustu dáme do hrnca, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a zalejeme trochou vody.
Risotto ai quattro formaggi
Veľmi chutný a vôbec nie taký zložitý ako by sa mohlo zdať.
Grilované kačacie prsia s červenou repou
Kačacie prsia osolíme, okoreníme a grilujeme z každej strany asi tak štyri minúty.
Kuracie prsia so zelenou špargľou na ázijský spôsob
Azijska kuchyna je fantasticka, zdrava, aromaticka, jednoducha a velmi rychla.
Fettuccine con brocoli - Fettuccine s brokolicou
Tento receptík mám " od Taliana" :) - ako inak:) Keď som pozerala, ako to pripravoval,...
Zemiaky plnené panenkou
Zemiaky uvaríme vo vode, vrch odrežeme a vydlabeme vnútro. Vydlabaný zemiak naplníme plnkou, navrch...
Pangasius na pytliacky spôsob
Filety z ázijskej ryby pangasius osolíme a pokropíme citrónom. Takto pripravenú rybu opečieme v teflónovej panvici...
Jablkovo-marhuľová žemľovka
Túto dobrotu máme radi, vhodné pre deti, ale aj dospelých, ktorí majú radi sladký...
Rybie filé - rýchlovka
Ryby sú zdravé, ale málo ich jeme a tak rýchlo sa dajú pripraviť...
Lacný kapustový prívarok
Z umytej kapusty vyrežeme hlúbovitú časť, kapustu pokrájame a vložíme do hrnca s trochou vody...
Pečený dúhový pstruh so zelerovým šalátom
Objavila som v Jednote akciu na dúhového pstruha a tak som sa snažila ho upraviť chutne a...
Snežná fazuľa
:-) Niekde majú snežné sovy, inde zasa snežné leopardy, u nás to bola fazuľa...
Hovädzie s brokolicou a zelerom
Tento recept hovadzieho s prichutou cinskej kuchyne je u nas velmi oblubeny. Povodny recept pochadza od...
„Sklené“ rezance s kuracím mäsom
Kuracie rezne umyjeme a osušíme. Vývar so sójovou omáčkou privedieme k varu a mäso v ňom varíme asi 12 minút....
Plnený pstruh na izraelský spôsob
Pstruhy opláchneme v studenej vode, osušíme, osolíme, posypeme čiernym korením a pokvapkáme čerstvou citrónovou...
Rizoto s kuracou pečeňou a hubami
Kuracie pečene robím vždy rovnako, tak som si nasla v časopise recept, a vyskúšala niečo...
Lečové rezne
Tieto rezne ma naučila moja svokra , ale ja som tam nedala lečo, ale čerstvé rajčiny a...
Mleté mäso so špenátom
Na prvý pohľad to nevyzerá príliš vábne, ale ak máte radi špenát, pochutíte si. Je to...