Záhorácke kapustové koláče
Z príslušných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.
Sultánova pochúťka - jahňací perkelt na baklažánovom pyré
Táto špecialita je údajne veľmi populárna v jednej tureckej reštauráci v Bostone/USA/. Stojí za vyskúšanie...
Tvarohová žemľovka s ovocným kompótom
Využije sa staršie pečivo (2-3 dňové rožky, vianočka a pod. ). Nemusí byť čerstvé ovocie,...
Zapekané zemiaky so zeleninou a ryžou
Ryžu uvaríme do polomäkka, zemiaky nakrájame na plátky, zeleninu nakrájame alebo rozdelíme na menšie kúsky...
Vianoce v Chorvátsku
Na Vianoce v Chorvatsku sa robia všeliake slane jedla a sladkosti, narodne slane jedlo ktore sa papa...
Sviečkovica Wellington
Sviečkovicu dobre osolíme a okoreníme s čerstvo zomletým čiernym korením. Na veľkej panvici rozpálime maslo a mäso v...
Palacinky s jablkami na vanilkovom kréme a palacinky s tvarohom a orechmi
Jedna z najobľúbenejších slovenských sladkostí.
Tagliatelle s paradajkovou omáčkou, olivami a kaparami
Časom prichádzam na chuť surovinám, ktoré by som predtým nezjedla, ako sú olivy, kapary...
Kuřecí stehýnka po myslivecku
Kuřecí stehýnka osolíme a opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji. Pak...
Tortilly po mojom
Už dávno som sa chystala vyskúšať tortelliny ale nevedela som čo do nich a kedže u nás...
Kapustový hrniec s mäsovými guličkami
Jednoduché, chutné jedlo, napríklad na fajnú večeru. Pokiaľ Vám chutí kyslá kapusta, mäsové...
Karfiolový „steak“ na cviklovom hummuse
Cviklový hummus: Najskôr očistíme cesnak a všetky suroviny na hummus vložíme do mixéra a rozmixujeme na homogénnu masu, dochutíme...
V rúre zapečené, plnené hroznové listy
"Asma Pidesi". hroznova pizza ;-) Je to vlastne ako Sarma, len v zjednodušenej verzii ;-D Nemusíte...
Hovädzie s cestovinou
Mäso nakrájame na rezne, vyklepeme, ale nesolíme, urobíme si z vajec a múky cestičko (tiež nesolíť). Na...
Hovädzí steak s fazuľkou na falošno
Týmto receptom chcem povzbudiť všetkých bojkov, že na dobrý steak treba chodiť do reštiky :) Tam...
Marinovaná krkovička pod syrom
Zas po čase taký môj výmysel. Samozrejme koreniny a bylinky si môže každý upraviť podľa svojej chuti, nám to takto veľmi chutilo....
Treska so špenátom
Na balkóne v tieni 38°C, pri sporáku sa vydržať nedá, jesť treba, tak nám...
Pošírovaný zubáč na gratinovaných zemiakoch
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
Čierny koreň v smotanovej omáčke
Čierny koreň som sa odhodlala odskúšať len nedávno a páči sa mi jeho chuť, je to...
Vyprážané kuracie pečienky
Tento repept obľubujem pre jeho rýchlu úpravu a i preto, lebo pečienky ľúbime v každej forme...
Bravčové so šampiňónmi
Na rozpálenom oleji krátko porestujeme na plátky nakrájaný strúčik cesnaku a pridáme restovať mäso nakrájané na rezance....
Žemľovka s makom, jablkami a vtáčím mliekom
Dúfam, že žemľovku vie každý urobiť, no ja som si troška vymyslela netradičnú s makom a na...
Mäsová roláda so zemiakovými lupienkami
Mleté mäso si v miske okoreníme, pripravíme celofan a roztrieme vrstvu masa na neho poukladáme plátky...
Ryžový nákyp s ovocnou polevou
Ryžu si uvaríme v mlieku za stáleho miešania, pokým nezhustne. Počas varenia pridáme soľ a...
Chrbát z jeleňa s hruškovým čatní
Tekvicové pyré: Tekvicu na pyré očistíme, nakrájame na kocky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a...
Kurací perkelt na víne s trhancami
Alebo ako ho mi voláme, , lietajúce trhance, , Možno sa vám nebudú páčiť trhance, ale...
Švédsky rezeň
Na kl oleja osmažíme šampiňóny nakrájané na plátky, osolíme, okoreníme, trochu podlejeme a udusíme....