Pečená treska pod mandľovou perinkou

stanci11 - fotkaStanci11, 26 ročná žena, Brno, 16. apríla 2017 20:13
Ďalšie jej recepty »

Pečená treska pod mandľovou perinkouFoto: stanci11

Recept som objavila v časopise „ Pošli recept“, ten rada prelistujem, povystrihujem, čo sa mi páči, popíšem poznámkami a potom podľa toho kuchtím ;) málokedy mám chuť na rybu, ale akosi mi táto kombinácia padla do oka a musela som vyskúšať - tmavá treska zapečená v „krustičke“ z parmezánu, mandľových lupienkov a petržlenovej vňate - veru, platí pravda odveká „v jednoduchosti je krása“ :)

1
porcia
2 min
príprava
15+1 min
na 180 °C

Suroviny

Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Rybku som opláchla, osušila, pokvapkala citrónom a nechala chvíľku postáť - potom som ju ešte osolila a okorenila čerstvým mlčkom - z oboch strán samozrejme.

    Pečená treska pod mandľovou perinkou - obrázok 1
  2. 2

    Vedľa v mištičke som si zmiešala mandľové lupienky, najemno nastrúhaný parmezán a najemno nasekanú čerstvú petržlenovú vňať.

    Pečená treska pod mandľovou perinkou - obrázok 2
  3. 3

    Filety som preniesla na plech s papierom na pečenie a na vrch som poriadne popritláčala vytvorenú zmes. Ešte som to pokládla tenučkými plátkami masla a dala piecť.

    Pečená treska pod mandľovou perinkou - obrázok 3
  4. 4

    Piekla som to 15 minút na 180 °C, a potom asi minútku pod grilom kým tá "krustička" nechytila peknú farbu.

    Pečená treska pod mandľovou perinkou - obrázok 4
  5. 5

    A obed do pár minút na stole ;) Čo poviete hm? Mne sa to strašne zapáčilo, také ľahučké, svieže jedlo. Niet čo dodať, vyskúšajte, chutí skvelo :)

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist