Foto: edith
Ak potrebujem niečo rýchle navariť a máme chuť na mäsko tak väčšinou vyhrajú kuracie prsia. Chcela som u kuchtiť niečo iné okrem plnených so Zobraziť celý popisAk potrebujem niečo rýchle navariť a máme chuť na mäsko tak väčšinou vyhrajú kuracie prsia. Chcela som u kuchtiť niečo iné okrem plnených so šunkou a syrom, či s brokolicou a syrom alebo špenátom... a tak som vyskúšala kombináciu tofu, chilli a plátkový syr. Priznám sa nečakala som že konečná chuť bude až taká dobrá a od kedy som tento recept spravila prvý krát od vtedy nemám potrebu meniť plnku :-) .
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Kuracie prsia si umyjeme a narežeme na polovicu tak aby nám vznikol väčší plát ktorý budeme plniť. Je lepšie ak sú kuracie prsia čerstvé a väčšie. Každý kurací plát si nasolíme, posypeme čiernym korením a mletou červenou paprikou. Necháme chvíľu odležať ( 15-20 min., aby nám soľ prenikla do mäska ).
-
2
Na vrch položíme plátkový syr, pokiaľ sú prsia väčšie môžeme použiť aj dva pláty syru ( ja som dala dva )...a ďalej na ukladáme nakrájané pásy s tofu a chilli papričku. Pokiaľ sú chilli papričky väčšie treba ich prerezať na polovicu.
-
3
Takto naplnené mäsko zavinieme a previažeme hrubšou šnúrkou, aby sa nám pri tepelnej úprave nerozpadlo a plnka nevytiekla.
-
4
V panvici rozohrejeme olivový olej a naplnené mäsko si prudko osmažíme. Netreba nechať dlho aby nebolo vysušené . Pokiaľ je panvica dobre rozpálená, mäsko je opražené z vonka v priebehu 5 - 8 min. Stačí aby pustilo šťavu.
-
5
Ďalej si pripravíme hlbší plech ( nie veľký, tak aby sme doň vedľa seba poukladali opražené mäsko ) , ktoré polejeme brusnicovo-chilli omáčkou a výpekom , ktorý ostal v panvici. Zalejem trocha vodou aby sa nám nepripieklo.
-
6
Takto vložíme do vopred zo hriatej rúry a pečieme na 170-180 stupňov podľa potreby, ja som nechala okolo 15min. a mäsko bolo šťavnaté. Upečené necháme trocha vychladiť aby sme odstránili šnúrku a pri servírovaní prerežeme na polovicu. Zvyšok brusnicovo - chilli omáčky môžeme zmiešať so šťavou , ktorá ostala po pečení a podávať k mäsku. Ako príloha nám stačil čerstvý šalát. Prajem dobrú chuť.
Diskusia k receptu