Foto: jokin
Bolo treba zužitkovať karfiol a staré rožky, tak sa riešenie núkalo samo.
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1 ks (stredne veľký) |
|
4 ks (starý) |
|
3 ks |
|
250 ml |
|
3 ks (surové) |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
na vymastenie pekáča |
|
na vysypanie pekáča |
|
Postup
-
1
Klobásku a karfiól si pokrájame na malé kúsky
-
2
Do mysy si dáme mlieko vajcia a všetky pochutiny a dobre rozmiešame.
-
3
Rožky pokájame na drobno a namočíme ich v ochutenom mlieku. Dôkladne ich zamiešame, aby boli všetky navľhčené.
-
4
Navlhčené rožky pridáme ku karfiólu a dobre premiešame potom zmes nasypeme na vymastený a stúhankou vysypaný plech a dáme piecť do trúby.
-
5
A môžme sa schuťou pustiť do jedla. Ja som k žemlovke podával, zaváranú papriku, plnenú červenou kapustou a zeleninovú oblohu.
Diskusia k receptu