Letné kuracie prsia s jablkovou ryžou - cider do tretice fotorecept
Foto: mariamka
Jemne pikantné kuracie prsia krátko podusené s čerstvou zeleninou, podliate ciderom. Príloha: jablková ryža.
Postup
-
1
Suroviny, ktoré som použila.
-
2
Dáme si roztopiť troška slaninky.
-
3
Na slaninu pridáme kuracie prsia nakrájané na kocky, osolené, okorenené. Rýchlo opečieme, miešame.
-
4
Zeleninu pokrájame na hranolky, kocky, ako chcete. Ja som využila ten šikovný Šalát Mejker.
-
5
Zeleninu pridáme k mäsu. Chvíľu opečieme, podlejeme ciderom 2,5-3 dl, opekáme do mäkka, netreba zakrývať, iba občas premiešať, kura je už prakticky hotové a zelenina môže ostať mierne chrumkavá.
-
6
Aby som ostala v téme, urobila som jabĺčkovú ryžu. Umytú prepláchnutú ryžu klasicky opečieme na oleji, pridáme jablko nakrájané na kocky, posolíme, pridáme zo 3 klinčeky, podlejeme vodou 1:2 a udusíme do mäkka.
-
7
Medzitým sa udusilo mäsko. Ak treba, dosoľte, dochuťte podľa svojej chuti.
-
8
A urobila ryža, môžeme nakladať. Ľahké, chutné, letné, trošku sladké, trošku pikantné. Vyskúšajte :)
@izabelka dakujem :)
@kabanoska asi mala na obed vtipnu kasu
@salinka dakujem..
@kabanoska :) ooo to je pocta, dakujem :)
@mariamka naco tolka skromnost? :-) nic sa nema prehanat
Zaccaria tak mier vo vašich dušiach.