
Skrytá roštenka
Večer pred podávaním, rezne jemne naklepeme, okoreníme rozdrveným zeleným korením z oboch strán a z...

Perkelt s kuracími budzogánikmi na zelenine
Výraz „kuracie budzogániky“ som odkopíroval od mojich Čvorgľov „Bľižňakoch“, krátko na to kedy sa „vy-odkopali” z...

Slané palacinky plnené sírovcom na smotane
Sírovec je fantastická huba, ktorá je najchutnejšia práve na jar. Dá sa pripraviť rôznymi spôsobmi,...

Zemiaky na smotane s rajčinami
Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na plátky. Masť rozpálime a na nej speníme nadrobno nakrájanú...

Žemlová nádivka s cuketou a špekem
Tak jsem zase tady, ale jsou to věci, které jsem dělal dříve, pokud bylo...

Huby ako bravčové pečené
Na pekáč poukladáme očistené a umyté klobúky mladých plodníc rýdzika surovičkového, potrieme ich masťou, osolíme,...

Perkelt z kapra
Kapra, ktorého sme najskôr očistili, vypitvali, rozkrojili na polovice, osolili a hlavu s...

Kuracie medajlónky bez škrupinky
Receptík je veľmi jednoduchý, a čo ma prekvapilo, veľmi chutný :). Zostali mi zo...

Kapustové palacinky s údeným mäsom
Od malička sú mojím najobľúbenejším jedlom palacinky. Keď sa prejeme tých sladkých, vystriedajú ich slané....

Paprikové kura na víne
Mám doma vlastnú mletú kapiu naloženú v oleji. Rozmýšľala som, ako ju použiť inak ako...

Zdravé morčacie placky s avokádom a so špenátom
Špenát spolu s vajciami a cesnakom rozmixujeme tyčovým mixérom. Pokiaľ sme nezohnali mleté morčacie mäso, ...

Yaki Onigiri
Yaki Onigiri, jednoduchý a chutný pokrm, ktorý pochádza z japonskej kuchyne, je skvelý spôsob, ako vytvoriť výnimočné dobroty priamo z pohodlia vášho domova....

Nočky so špenátom
Jedlo je obyčajné, chutné a možno si ho upraviť podľa svojej fantázie. Nočky či knedle...

Rybie krokety
Takto upravená ryba chutí aj tým ktorí rybu nemajú radi ... no a samozrejme najradšej...

Hovädzia sviečkovica so žemľovou knedľou
Mäso umyjeme, očistíme, nakrájame na valčeky s hrúbkou asi 7 cm. Horčicu vymiešame s...

Falošná hubová sviečkovica
tento recept mám od mojej susedy a je ozaj dobrý lebo som ho už pripravoval môžem odporučiť

Pálivé zemiačiky so sójovou salámou
Mám rada pikantné chute tak som sa trošku pohrala so zeleninkou zo záhradky a vyšlo z toho...

Losos podľa Vincenza
Losos, zelenina a zelené pesto (+ príloha podľa vlastného uváženia), záruka rýchleho obeda (alebo večere)....

Plnený kaleráb s ryžovými rezancami a šafranovou omáčkou
Částo bývám nerozhodný a bojujem s tým na čo mám práve chuť. Pozriem do chladničky a...

Zemiaková roláda s baby zeleninou
Čo je brick cesto: Je to tenučké cesto, ktoré sa používa napríklad v marockej kuchyni. Môžete ho nahradiť...

Kuracie krídelká v sviečkovom župane
Keď mám chuť na sviečkovú bez hovädzinky, lebo ju máme zakázanú, a sú poruke kuracie krídelká,...

Europasta
Vlastne sú to len cestoviny s omáčkou. Čiže - taliansky námet, nemecké cestoviny, suroviny...

Zeleninová sekanička
Receptov na sekané je tu síce až až, ale aj tak sem pridávam tento ďalší z...

Bryndzové pirohy s hubovým ragú
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme ich vychladiť, očistíme a postrúhame najemno. Pridáme múku, ...

Makrely na paprike
Makrely, z ktorých sme stiahli kožu a odrezali hlavy, vykostíme. Do cibule spenenej na...

Špenátovo-tvarohové ravioli preliate maslom s chilli a petržlenovou vňaťou
Opäť talianska kuchyňa, tá nikdy nesklame. Tento krát ravioli. Trošku pracnejšie ale určite sa...

Cestoviny s orechovou omáčko
Mrkvu a cuketu nastrúhame nahrubo a opražíme spoločne s nasekanými orechmi na rozohriatom masle.