
Kapustové fliačky
Robila som šunkové fliačky. Tak som to využila a pre seba som spravila trochu kapustových fliačkov....

Dolnozemské zemiaky
Nečudujem sa, že sa dostali do knižky medzi 100 najlepších maďarských jedál.

Výborný guláš z párkov
Ak ste takýto guláš ešte neochutnali tak to určite musíte napraviť. Úplne jednoduchý na prípravu a...

Mäsové guľky na pare s paradajkovou omáčkou a knedľou.
Mleté mäso zmiešam z ryžou, vegetou, korením a žĺtkami. Vmiešam vyšľahaný sneh

Grilované tofu
Harmónia chutí tofu s Podravka ochucovadlom s cesnakom dodá tomuto jedlu nádych jedinečnosti.

Křupavý bramborový koláč s cibulí a rozmarýnem
Potkala jsem na italských stránkách... a protože mám brambory moc ráda, vyzkoušela jsem. Velice...

Šošovicové fašírky s tekvicovým prívarkom
Červenú šošovicu si uvaríme. Po uvarení zmiešame s namočenými pohánkovými vločkami. Vypracujeme, dohustíme hraškou....

Zapekané plnené pečené zemiaky
Zemiaky sa dajú spraviť na strašne veľa spôsobov a tu je jeden z nich.

Sicílska Pasta alla Norma
Po príchode zo Španielska ma chytila chuť na trochu Talianska pre zmenu... Cestoviny som dlho nemala,...

Bravčové rebierka - labužníkov sen
Pôvodný rcp (???) som pred časom dostal E-mailom od Marušky Davalovej z Paričova a teraz mi, ...

Marinované rezne z daniela
Nakrájané rezne z danielieho chrbáta (stehna) jemne naklepeme a marinujeme. Marináda: podusíme na kocky nakrájanú koreňovú...

Pečené jahňacie stehno so zapekanými zemiakmi v sladkej smotane
Chutné, pieklo sa dlho a na nízkej teplote, takže mäsko sa úplne oddeľovalo od kosti......

Gyros
Už dlho som hľadala recept na gyros, ktorý by chutil mne a aj môjmu priateľovi...

Zeleninové fašírky bez lepku
Pre vegetariánov, ale aj pre tých, ktorí si dnes povedali, že si dajú niečo...

Zelerovo-kurací šalát
Tento šalát je výborný, kto vyskúša, neoľutuje. Dá sa jesť studený, ale aj teplý, s prílohou, ale...

Tagliatelle aglio olio so sušenými paradajkami a parmezánom
Rýchly a jednoduchý recept na cestoviny, hotový za pár minút. Podávajte čerstvé.

Pečená kačka s červenou kapustou
Čo k tomu to jedlu povedať, patrí medzi moje najobľúbenejšie a robil som ho aj...

Bravčová panenka na zelenine s paradajkami
Bravčová panenka na zelenine s rajčinami podávaná s ryžou. Veľmi rýchle a pomerne lacné jedlo.

Tekvicový prívarok
keď som bol malý, tak som ho vôbec nemal rád, ale chute sa menia...

Čína s tofu
Marinadu si vymiešame a pridame nakrajane tofu. Nechame marinovat asi pol hodinku. Vo voku si na kvapke...

Cestoviny so špenátom
Chutný recept , ktorého cena sa zmestí do 2 EUR, z ktorých vyjde 5 porcií....

Kuřecí žaludky na houbách
Slaninu nakrájíme a rozpustíme, přidáme nakrájenou cibuli a trošku oleje, orestujeme a přidáme žaludky, ...

Penne so špenátom a sušenými paradajkami
Tieto penne som jedla v jednej reštaurácii/jedálni a nakúkala som spoza pultu kuchárovi do hrncov. Odvtedy...

Opekance - Bobaľky - Dukátové buchty
Bez týchto "bobaľok" si Vianoce nevieme predstaviť. Dala mi ho moja mamka, nič na ňom...

Steak á la Philly cheesesteak
Napriek tomu, že vo Philadelphii som mala to štastie byť nie raz, nikdy som práve...

Maďarský guláš so žemľovou knedľou
Neviem prečo maďarský, hádam pretože tam pridávame papriku. Výborný obed aj pre náročných.

Obyčajná restovaná pečienka v cibuľovej omáčke
Táto pečienka nie je nič novátorského, ale jej chuť je výnimočná. Recept mám od svojej...

Kurča a la bažant a šťuchané zemiaky s pečeným cesnakom
Recept na zemiaky som našla v časopise a veľmi ma zaujal. Zostávalo už len vymyslieť, ...

Gratinovaná zelenina
Ľahké zeleninové jedlo. Môže byť podávané samotné, alebo ako príloha. Recept mám z pár...

Sobotňajšia cibuľová polievka
Môj ocko má rád také tie naše slovenské jedlá. Dnes len tak poznamenal že by mu...

Marinované kuracie stehná pečené na zemiakoch - recept pre remosku
Kúpil som Remosku. Všade v diskusiách som čítal len chválu a pozitívne komentáre, vraj veľmi univerzálny pomocník, varí, pečie, dusí... a navyše šetrí energiu a čas....

Slovenská dobrota
Kto obľubuje kyslú kapustu a zemiačky tento receptík určite ocení. Vynikajúca slovenská pochúťka.