
Bravčové stehno so sladkou kapustou a zemiakovou knedľou
Je to klasický český trojboj, ale s obmenami. Niektoré suroviny som musel nahradit dostupnou náhradou a kupodivu...

Zapečené cestoviny s hubami
Chcela som na obed niečo bez mäsa, vyšlo z toho toto jedlo. Ak sa miesto...

Jednoduché cestoviny s kuracím mäsom
Tento recept robím väčšinou na večeru ako rýchlovku. V podstate sýte jedlo za pár minút.

Baklažán plnený paradajkami a mozzarellou
Tento je naozaj výborný. Príprava je jednoduchá a chuť úžasná. Už mi chýbalo len more...

Živánka z daniela
Konečne som sa dostala k divine, možno pre niekoho bude racept jednoduchý, ale ja som živánku robila...

Aljašská treska s horčicovou omáčkou
Ryba by mala byť v jedálnom lístku aspoň raz do týždňa, tak som ju takto pripravila...

Hovädzie ala čína s cesnakovou ryžou
Milujem hovädzinu a milujem jedlá na spôsob číny, tak som posplietala niekoľko prečítaných receptov

Zapekaná zemiaková kaša a kuracie stehná
Vyskúšali sme novinku a upiekli zemiakovú kašu. Určite treba vyskúšať:)

Zeleninové ragú
Už dlho som chcela pripraviť dobré výdatné zeleninové jedlo. Husté, sýte a plné chutí...

Pikantné kuracie kúsky
Recept je od Jiřího Babicy, který byl vysílán minulý týden. Musela jsem to vyzkoušet a...

Kuracie prsia na provensalskom korení
Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky. Do rozpáleného oleja na panvici hodíme trošku gyros korenia a...

Gladiátorská pochúťka
Toto jedlo som nazvala "gladiátorským" preto, lebo obsahuje veľa rastlinných bielkovín, ktoré sú ľahko stráviteľné...

Mäsové gule s paradajkovou omáčkou
Mäso poriadne vymiešame s ostatnými ingredienciami (cesnakom a mletým korením nemusíme šetriť) a vytvarujeme z neho gule....

Bolonská omáčka
Receptov na bolonskú omáčku je veľmi veľa. Netvrdím, že ten môj je ten správny taliansky,...

Zelerovo-kurací šalát
Tento šalát je výborný, kto vyskúša, neoľutuje. Dá sa jesť studený, ale aj teplý, s prílohou, ale...

Gyros
Už dlho som hľadala recept na gyros, ktorý by chutil mne a aj môjmu priateľovi...

Pohánka na sladko
Recept z pohánky je jedným z mnohých, ktoré som si vymyslela a ktoré používam na prípravu...

Pečené bravčové pliecko marinované vo vínovej marináde (fotorecep)
Recept pochádza z francúzskej kuchyne, vínovú marinádu som pripravila podľa receptu MARINADE AU VIN & PURÉE...

Plnka z kuracích pečienok
Do plnky sa dá dať čokoľvek. Kto čo má rád. Ja ju robím takto....

Fašírky z červenej šošovice s čiernymi olivami
Jednoduché, ľahké, nenáročné a môžete si vychutnať krásu dnešného dňa, inšpirácia blog gourmandelle...

Mäsko na barbecue omáčke
Dobre a chutne... použil som kuracie stehná, ale je možné vyskúšať aj iné druhy mäsa...

Vyprážaný rezeň v dvojakom kožuchu
Výprážané rezne robievame maximálne 3x v roku... ale keď ich robím , musia byť z vnútra...

Pohánka á lá jaternica
Milujem pohánku a všetko z nej. Toto je ale môj absolútny favorit - rýchle, bleskové,...

Kozľacie mäso so šalviou
Kozľacie mäso sa u nás veľa nejedáva a tak keď nám moja švagrinka "nadelila" polovicu kozľaťa ,...

Sýrové vafle
V míse mícháme všechny přísady od mouky po máslo, až získáme hladké těsto. Přimícháme sýr,...

Karbonátky podľa receptu českých babičiek
Recept je z krásnej knihy Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědicství našich babiček. Dnes som...