Penne so šunkou Jamón Serrano, rukolou a restovaným cesnakom s paradajkami fotorecept
Foto: juri580nl
Tento recept máme od istého šéfkuchára.
príprava
Suroviny
500 g |
|
1 bal (alebo Schwarzwaldská) |
|
1 bal |
|
1 hlávka |
|
1 vetvička |
|
1 bal (alebo čerstvo nastrúhaný) |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny.
-
2
Paradajky si nakrájame na štvrťky, strúčiky cesnaku na plátky.
-
3
Do misky si nasypeme parmezán, pridáme rukolu a plátky šunky "potrháme" na kúsky.
-
4
Ďalej dáme do panvice olej tak, aby v ňom cesnak trochu plával, orestujeme si ho, potom pridáme paradajky a ďalej restujeme...
-
5
...zhruba do takejto konzistencie.
-
6
Cestoviny pridáme samozrejme do vriacej vody so 4 hrsťami soli (NIE do celej ruky, iba medzi prsty). Varíme do "al dente". Ak sa nám cestoviny uvaria, scedíme ich, nepremývame.
-
7
Pridáme do misky s parmezánom, šunkou a rukolou a okoreníme čiernym korením.
-
8
Pridáme orestovaný cesnak s paradajkami...
-
9
...a poriadne zamiešame.
-
10
Dobrú chuť :) .
Áno, nemyslel som do celej ruky, ale iba také menšie, teda medzi prsty ale takto to varil aj šéfkuchár.