Novoročné podkovičky v citrónovej omáčke z parného hrnca fotorecept
Foto: bibia1
6
porcií
porcií
70 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dobre umytého kapra naporcujeme na podkovičky a dáme do mlieka odležať aspoň na 1 hodinu - takto kapor stratí pachuť aj vôňu bahenného prostredia a vody, v ktorej žil.
-
2
Podkovičky dobre zakvápame šťavou z jedného citróna a posolíme.
-
3
Ochutíme koreninami - paprikou, oreganom, sušeným cesnakom, poukladáme na varnú platňu, posypeme celým korením a bobkovým listom a dáme pariť na 30-35 min.
-
4
Po doparení šťavu z kapra z varnej dosky prelejeme do kastrólika, zalejeme smotanou. Pridáme šťavu z celého citróna, trošku cukru a dva žĺtky na zhustnutie, necháme prejsť varom. Hneď odstavíme a môžeme servírovať. Podávame so zemiakovou kašou, alebo so zemiakmi na akýkoľvek spôsob.
-
5
Dobrú chuť.
kukni si rubriku Parný hrniec, tam je veľa super receptíkov
varecha.pravda.sk/recepty/sposob-pripravy/parny-hrniec/...
určite si to ježiško šanuje možno na meninky, či narodeninky, a ak je to neskoro :) tak Valentín to istí :)
ďakujem
@martamm som rada, že sa aj tebe môj recept páči