Polievka z cukrového hrášku s mäsovými knedličkami s feniklom a pecorinom fotorecept
Foto: pusta
Môj priateľ ma poprosil o výdatnú, silnú a chutnú a voňavú polievku s hráškom. Mala som domáci slepačí vývar, cukrový hrášok, syr pecorino a Zobraziť celý popisMôj priateľ ma poprosil o výdatnú, silnú a chutnú a voňavú polievku s hráškom. Mala som domáci slepačí vývar, cukrový hrášok, syr pecorino a tak vznikla táto veľmi chutná polievka so sviežim prísľubom jari :-)
porcie
príprava
na 70 - 80 °C
Suroviny
300 g (akékoľvek) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
50 g postrúhanýToscano |
|
1 PL |
|
200 g |
|
2 - 3 ks podľa veľkosti |
|
1 - 2 ks |
|
1500 ml |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Pripravila som si syr Pecorino Toscano...
-
2
...a nastrúhala som ho na jemno.
-
3
Do misy som dala mleté jahňacie mäsko, pridala som fenikel a osolila som ho, môžete použiť akékoľvek mleté mäso, ktoré máte radi.
-
4
Pridala som nastrúhané Pecorino,...
-
5
...Maizenu a...
-
6
...rukami som ho spracovala na dobre tvarovateľné mäsové cesto,...
-
7
...z ktorého som vlhkými rukami, namočenými v studenej vode vytvarovala guľaté knedličky o niečo väčšie ako vlašský orech, nechala som ich odpočívať pri izbovej teplote.
-
8
Očistila som petržlen a mrkvu, pokrájala som zeleninu na kolieska asi 2 - 3 mm silné.
-
9
Mala som ešte z minulého roka vlastný cukrový hrášok zmrazený, nechala som ho v studenej vode rozmrznúť, scedila som ho a nechala som ho dobre odkvapkať od vody.
-
10
V hrnci na rozohriatej husacej masti som orestovala cibuľu do sklovita.
-
11
Pridala som pokrájanú koreňovú zeleninu a za stáleho miešania som ju nechala skaramelizovať, získa lepšiu chuť.
-
12
Zeleninu som zaliala domácim slepačím vývarom a povarila na strednom ohni, ...
-
13
....kým nebola uvarená do polomäkka.
-
14
Pridala som mäsové knedličky a prikryté pokrievkou som ich varila na miernom plameni asi 10 minút tzv. tiahnutím.
-
15
Na záver som pridala cukrový hrášok a už som varila odokryté len 5 minút na strednom plameni, dlhšie netreba, cukrový hrášok viac nepotrebuje a ostatná zelenina zostane trocha na skus - al dente, nesmie byť rozvarená.
-
16
Horúcu polievku aj s mäsovými knedličkami som nabrala do tanierov a posypala som ju čerstvou pokrájanou petržlenovou a zelerovou vňaťou.
-
17
Polievka je silná jednak po domácom slepačom vývare a jednak sa do nej vyvarili mäsové knedličky, je nádherne voňavá po zelenine, fenikli, pecorine, zelených vňatiach a cukrový hrášok jej dodáva jarný nádych, zároveň je výdatná, zdravá a veľmi posilňujúca. Môj priateľ tú dráždivú vôňu nevydržal a prišiel už počas varenia do kuchyne, úžasne mu chutila, zdvihol palec hore :-) Odporúčam vrelo vyskúšať aj vám a prajem Dobrú chuť!
dnes som varila prvýkrát čosi iné, očistila som predtým objektív alpou, ako mi radil @megdesign a vyzerá to tak, že pomohlo. :-)
zajtra pridám nový recept , ktorý som fotila dnes už s očisteným objektívom, môžeš potom posúdiť :-)
tie ostatné rp predtým,prosím s trochou strpenia a pán kapelník, už ma nebite :DDD
neurazila som sa :-)
a ty čo, milá@kukulienka71 , k vôli mne si si naschvál k vôli názornosti zašpinila svoj objektív? :DDDDD
teší ma, že sa ti polievka páči.
dakujem za pochvalu.
ja sa pozriem KTO to povedal a až potom, že ČO povedal, skús aj ty - dakujem.
som rada, že sa ti receptík páči a dakujem za uznanie i uloženie do kk.
dakujem ti za pekné hodnotenie.
vyčistila som si ale objektív ja sama, však zajtra posúdiš sama :-)
pri tomto recepte som tiež čistila u môjho priateľa jeho utierkami na okuliare, ale Alpa je účinnejšia :-)
jéééjha, to som ale veľmi rada, že som utrafila polievku tvojich chutí, ktoré zbožňuješ :-)
dakujem za uznanie.
radšej relaxuj pri dobrých receptíkoch, tie stoja za to, aspoň pre mňa.
dakujem ti.
ja by som rada zase vyskúšala so sobím mäsíčkom, ale to by bol veľmi drahý špás, však?
srdečná vdaka.
ako keby sa stalo :-)
dakujem.
ako keby sa stalo :-)
dakujem.
ale už jej neprihrávaj, nebude mať partnera a o to ide :-)
prajem ti pekný večer, netráp sa tým.
dá sa využiť dobre z čisto zdravotných dôvodov a ukázalo sa, že aj na objektív fotoaparátu :-)
@megdesign ešte radil prostriedok na čistenie okien s obsahom liehu. ak sa nemýlim ide o Clean na čistenie okien :-)
ani ty si sa nevyjadrila k receptu samotnému a nevytýkam ti to.
nehnevaj sa na mňa, ale moje komentáre pod mojim receptom ponechaj mne i moje názory na isté komenty, rovnako štylizáciu receptu,ktorá je mne vlastná, i ked sa nemusí páčiť tebe.
tiež ti nedáva nikto na to právo.
ak dovolíš, toto je zase len môj názor, nemala som v úmysle sa ťa dotknúť, to mi môžeš aspoň veriť, ale aj nemusíš. vyjadrila som sa tak, ako to cítim, podobne ako aj ty.
dakujem za to, že si ohodnotila podrobný postup, námahu s fotením a použitie feniklu a že vyzerá určite veľmi chutná.
vdaka za pochopenie a pekný večer ti prajem.
Na tu stranku cooking in Montana chodim aj ja ,je tam vela zaujimavych veci a najme rumunske recepty,musi tam zit nejaka rumunka.
dakujem ti za pekné zhodnotenie celej mojej práce,:-)))
dobre mi to padlo.
ved táto "žabkka" by mohla byť spokojne mojou vnučkou a v tom prípade by som vedela, čo s ňou treba robiť, za klobúk by si to nedala...lenže som toho názoru, že ak ju doma nevychovali, tak ja ju teda vychovávať nebudem.
len si ju troška všímaj, nerobí tieto duchaplné poznámky len mne, všetci ju už ignorujú...a nie raz ju redakcia za jej komentáre či už urážlivé alebo dokonca vulgárne vymazala.
takže tak.
Vážim si tvoju prácu. Ďakujem za prečítanie, len mi prosím neodpovedaj.
prepáč, ale na slušné komenty ako je tvoj aj slušne odpoviem.
dakujem :-)
priznám sa, že ma to až zaskočilo, ale príjemne.
dakujem za uloženie do kk a také milé hodnotenie.
prajem ti pekný deň do NL :-)
dakujem.