Cícerovo-paštrnákové placky s bulgur šalátom
Zmiešame očistený postrúhaný paštrnák, zemiak a uvarený cícer s múkou, osolíme, okoreníme, ochutíme...
Chrumkavá ryba
Tuniaka uvaríme na mäkko v mierne octovej, slanej vode s bobkovým listom a po odkvapkaní šťavy vyberieme z neho...
Bravčové závitky s hubami
Mäso umyjeme, osušíme utierkou a nakrájame na rezne. Umyté a očistené pečiarky osolíme, okoreníme a...
Zapečené šampiňóny
Toto je môj obľúbený recept, pôvodne to boli plnené šampióny ale s tým bolo veľa roboty,...
Údený pstruh s brusnicovo–chrenovou penou
Téma vianočný stôl je pestrou a bohatou prehliadkou slovenských tradičných jedál, veď čo región, to...
Vianočný kapor na orechoch a cesnaku
Kapra pozdĺžne rozpolíme a aspoň na pol dňa namočíme do mlieka, aby sme zjemnili jeho chuť....
Kačica na poľovnícky spôsob
Umytú a vyčistenú kačicu osolíme zvnútra i zvonku, okoreníme zázvorom a mletým korením. Vložíme ju...
Timen Kelem [ryža s kalerábom a kuracím mäsom]
Recept arabska kuchyna. Irak. patri medzi oblubene jedlo. Pripravuje sa bezne, na obed....
Tokáň čermeľského pytliaka
Pytliacky by mal byť z diviačiny, ale kde ju tu zoženiem. Tokáň, podobný gulášu, má menej šťavy, pripravuje sa z bravčového, hovädzieho, či z jahňacieho mäsa....
Šťavnaté mäsko na zemiakoch
Tento recept si pamätám ešte od mojej mamy. Vždy keď ho varila, tak sme sa...
Špagety a špenát z balkóna
táto jar je priaznivá k mojim balkónovým experimentom a z tohto mám zvlášť veľkú radosť...
Uzené z křížové kosti, šťouchané brambory
No vůbec žádný zázrak , jen opět připomenutí a možná jiné šťouchané brambory .
Brokolicový šalát
Brokolice zbavíme lístkov a dáme ich na paru uvariť domäkka. Necháme ich vychladnúť a vidličkou ich...
Vysmážaná špargľa
Zo syra nastrúhaného na jemno, mlieka vajec, múky a soli urobíme cestíčko. Šparglu necháme odkvapkať...
Skrytá roštenka
Večer pred podávaním, rezne jemne naklepeme, okoreníme rozdrveným zeleným korením z oboch strán a z...
Zemiakové dolky s makom
Do múky dáme pretlačené uvarené zemiaky, vajce, soľ, droždie a vlažné mlieko. Vypracujeme...
Syrokrém obložený kurčaťom a hubová ryža
Keď sa pečie kurča, tak sa to plní hocičím – fantázii sa medze nekladú! Ale obložiť...
Grilovaná treska s malinovou omáčkou
Tresku si nakrájame na menšie kúsky. Na každú porciu rátame s tromi kúskami ryby, takže...
Hubatej mäsové buchty
Je to veľmi úsporný recept z vareného mäsa z polievky. Ľúbili ich moje deti a teraz...
Zemiaky na smotane s rajčinami
Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na plátky. Masť rozpálime a na nej speníme nadrobno nakrájanú...
Roláda z tofu a kelových listov
Ostalo mi pár kelových listov po príprave prívarku ale na pláne k obedu bolo Tofu...
Špenátové halušky s feta syrom
je to taká malá zmena klasických halusiek s bryndzou. kedze tu bryndza nie je zohnat, ...
Horúce kuracie štvrte
Je to momentálna myšlienka na chate, ako zužitkovať zvyšné suroviny pred odchodom. No odporúčam pripraviť...
Kuracie medajlónky bez škrupinky
Receptík je veľmi jednoduchý, a čo ma prekvapilo, veľmi chutný :). Zostali mi zo...
Kura na sekte Hubert
Ostalo nám 3/4 fľaše sektu. Čo s tým urobiť? Tak som spravil kura na ňom...
Domáce ňoki so zeleninou a s mäsom
Hovädzinu uvaríme tak, že vývar necháme vyvrieť na množstvo do štyroch hlbokých tanierov.