Vykostené kuracie stehná v zázvore a pive

František Mátéffy
executive chef Hotel & Spa Resort Kaskady na Sliači-Sielnici, 5. júla 2015
Vykostené kuracie stehná v zázvore a pive
Foto: Ľuboš Pilc

Varenie s pivom mám rád; občas ho dávam aj do jedla – vraví aforizmus. Ale naozaj nám storaké svetlé, tmavé, pšeničné, sladové, ovocné... moky Zobraziť celý popisVarenie s pivom mám rád; občas ho dávam aj do jedla – vraví aforizmus. Ale naozaj nám storaké svetlé, tmavé, pšeničné, sladové, ovocné... moky dávajú sto možností, ako navariť rovnako, a predsa inak.

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

700–800 g vykostené
80 g čerstvý
0,5 l




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná nasolíme a okoreníme. Očistený zázvor nastrúhame najemno, pridáme citrónovú šťavu a pivo.

  2. 2

    Do nálevu dáme na noc v chladničke vyzrieť kuracie stehná. Takto pripravené ich môžeme grilovať.

  3. 3

    Poznámka: Pozor na ostrú pahrebu na grile, pivo obsahuje dosť cukru, a ten by mohol pri vysokej teplote horieť a pridať jedlu horkú príchuť.

Diskusia k receptu