Vykostené kuracie stehná v zázvore a pive
executive chef Hotel & Spa Resort Kaskady na Sliači-Sielnici, 5. júla 2015

Foto: Ľuboš Pilc
Varenie s pivom mám rád; občas ho dávam aj do jedla – vraví aforizmus. Ale naozaj nám storaké svetlé, tmavé, pšeničné, sladové, ovocné... moky Zobraziť celý popisVarenie s pivom mám rád; občas ho dávam aj do jedla – vraví aforizmus. Ale naozaj nám storaké svetlé, tmavé, pšeničné, sladové, ovocné... moky dávajú sto možností, ako navariť rovnako, a predsa inak.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie stehná nasolíme a okoreníme. Očistený zázvor nastrúhame najemno, pridáme citrónovú šťavu a pivo.
- 2
Do nálevu dáme na noc v chladničke vyzrieť kuracie stehná. Takto pripravené ich môžeme grilovať.
- 3
Poznámka: Pozor na ostrú pahrebu na grile, pivo obsahuje dosť cukru, a ten by mohol pri vysokej teplote horieť a pridať jedlu horkú príchuť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu