Aj takto sa môžu pripravíť slovenské,dobroty.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
|
|
|
| podľa potreby |
|
| podľa chuti |
|
| 1-2 ks |
|
| Plnka: | |
| 1 ks (alebo sterilizované) |
|
|
|
|
|
|
|
| 2-3 ks |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| rozpustené |
|
| (alebo pažítka |
|
Postup
-
1
Zemiaky očistíme a uvaríme scedíme a popučíme ich na hladkú hmotu. Na pomúčenej doske necháme vychladnúť.
-
2
Pripravíme si plnku z týchto surovín.
-
3
Na panvicu dáme trocha oleja a nadrobno posekanú cibuľu, ktorú orestujeme do sklovitá pridáme nadrobno posekane šampiňony, ktoré trocha podusíme asi 8-10 minút. Nakoniec vmiešame vajíčka ochutíme podľa seba soľou a mletým korením, urobíme praženicu,nktorú necháme vychladnúť.
-
4
Z vychladnutých zemiakov, trochu soli, múky a vajec urobíme cesto.
-
5
Cesto rozvaľkáme asi na 0,5 cm hrúbku vykrájame pohárom kolieska do stredu dáme plnku a pozliepame pirohy.
-
6
Do vriacej vody dáme variť pirohy po vyplávaní na vrch ich scedíme polejeme rozpusteným maslom, ochutíme soľou podľa seba a posypeme nadrobno posekanou vňaťou mladej cibuľky alebo pažitkou. Dobrú chuť!!!!!









ja si z detstva pamatam parene buchty s prazenicovou plnkou a podavali sa na dusenej kyslej kapuste so slaninkou
v tomto pripade ani nam detom nevadilo, ze nie su sladke, naozaj paradne jedivo :-)