Hovädzia romanca
Recept na túto pochúťku mám zdedenú po babičke. Pripravujem ho vždy vtedy, keď k nám...
Grilovaný rozbíf
Cesnak rozotrieme a ďumbierový koreň nastrúhame, zamiešame do sójovej omáčky, prilejeme sherry, postupne pridáme...
Kuracie rolky
Veľmi obľubujem sušené paradajky, takže aj tento recept patrí k obľúbeným.
Dusené hovädzie OKAWANGO
Tento recepis má v sebe chuť exotiky i miernu pikantnosť, trošíčku takú drsnohorkastú vďaka žeruche...
Tagliolini s čírovkou sivou
Nezvyčajne teplý november priniesol radosť hubárom, čírovka chutí skoro ako hliva, podľa názvu sa z...
Hliva ustricová na listovom šaláte s medovo-balsamicovým dressingom
Hlivu ustricovú natrháme pozdĺžne, vypražíme v slnečnicovom oleji do zlata a necháme na papieri odkvapkať. Med,...
Plnené mäso so šošovicovým prívarkom
Obľubujem plnené mäská a tiež prívarky všetkých druhov. S jedným takým receptom sa s vami podelím....
Hovädzia roštenka v sudovej kapuste s klobásou a hríbami
Dnešný obed tak trochu po gazdovsky... domáca hovädzia roštenka v domácej sudovej kapuste, samozrejme farmárska klobáska...
Holuby so zeleninou a s batatmi
Jednoduchý, rýchly a voňavý recept na prípravu holubieho mäsa.
Flank steak s bylinkovým olejom a zemiakovo-brokolicovým pyré
V podstate jednoduchý a nečakane lacný, no zároveň až luxusný nedeľný obed :)
Gnocchi so zelenou špargľou a jarným-bylinkovým pestom
Zelená je dobrá. Trochu jarnej inšpirácie... Samozrejme môžete aj namiesto kôprového/petržlenového pesta vymeniť aj za...
Tofu s chilli a ryžou
Chutný obed alebo večera, ktoré pristanú štíhlej línii aj vašej peňaženke, si doma dokážete pripraviť...
Sumček v slaninke s hlivovým paprikášom
Očistené filety sumčeka obalíme do pancetty a vložíme do rúry vyhriatej na 185 °C asi na 12 minút....
Plnené králičie stehná
Dnes sme mali veľmi chutný obed... robila som plnené králičie stehná.
Slivkové guľky pre čokoholikov
„Zhrešiť“ so sladkou dobrotou na jazyku je dovolené a vopred odpustené! Aj ja rešpektujem túto výhovorku...
Liptovské batôžky
Zemiaky uvaríme v šupke. Precedíme ich, olúpeme a nastrúhame alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme...
Brokolicová bábovka
Keď som dnes dávala spať moju malú dcérku, ktorá nechce sama zaspať, rozmýšľala som...
Thajské stir-fry s bazalkou (Pad kra prao)
Pad kra prao je jedno z najpopulárnejších thajských jedál. Jeho názov znamená „pražené mäso s bazalkou“ a je to jednoduchý a chutný recept, ktorý si pripravíte do pol hodiny....
Obed na zeleno (nič pre nepriateľov špenátu)
Klasické, jednoduché a zdravé špagety, na ktorých si pochutnajú všetci milovníci špenátu :)
Roasted Curry Vegetables - karí zelenina
Recept som vymyslela keď som bola v Anglicku. S priateľom sme si chceli navariť karí, ...
Indický mrkvový salát servírovaný na mletém mase na kari
Mrkev nastrouháme na větší nudličky, které vložíme do slané, vařící se vody. Jakmile voda...
Plnená zemiakovo-cuketová placka s mrkvovým šalátom a špenátovými listami
Túto dobrotku sme mali dnes doma na obed. Placky nám ostali doma ešte zo včera, ...
Hovädzie rebrá s ostrou kimči zeleninou
Fermentovanú kimči zeleninu musíme pripraviť niekoľko dní vopred. Pekinskú kapustu umyjeme a nakrájame asi na 5 cm kúsky, ...
Tekvicovo-sójový guláš s orzom
Ak práve nemáte doma tekvicu, môže sa nahradiť zemiakmi.
Plnené fánky
Tieto výborné kysnuté sladké pampúšiky sú vlastne fánky, len sú vylepšené lekvárovou plnkou, ktorú môžete pravdaže nahradiť aj Nutellou, alebo inou plnkou :-)...
Ufúľané domáce rezance
Čas , tesne pred Vianocami varíme také jedlá, ktoré sú jednoduché a hlavne bezmäsité....
Špenátová žemľovka
Toto jedlo robievam keď mám chuť na jednoduchšie jedlo. Alebo keď mi ostane sendvič ako teraz.
Hovädzie líčka s karfiolovo-špenátovým koláčom
Najskôr očistíme a umyjeme hovädzie líčka, zbavíme ich blán, opražíme nahrubo nakrájanú cibuľu s novým korením,...
Karfiolový kuskus na zeleninovej mriežke
Karfiol rozoberieme na kúsky. Zblanžírujeme vo vriacej a osolenej vode. Karfiol nasekáme na konzistenciu kuskusu....
Zapekané zemiaky s bryndzou
Umyté zemiaky uvaríme, olúpeme, pokrájame na kolieska a mierne opečieme.