Čierna fazuľa s nakladanou cibuľkou

Šimon Smrtič
šéfkuchár a majiteľ bistier Kaliforňan v Bratislave, 16. júla 2020
Čierna fazuľa s nakladanou cibuľkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

300 g (suchá)
800 g uvarená
150 g
150 g
1/2 ČL
1 ČL
3 PL
1 ks
Nakladaná cibuľa:
1 ks
100 ml
100 ml
5 g
15 g




Postup

  1. 1

    Fazuľu namočíme na noc. Potom ju dáme variť do čistej vody s lyžicou olivového oleja a bobkovým listom. Po 45 minútach varenia zlejeme vodu tak, aby hladina vody bola asi centimeter pod fazuľou. Postavíme naspäť na oheň a varíme ďalších 10 minút.

  2. 2

    Cibuľu a papriku nakrájame nadrobno a orestujeme na zvyšnom oleji. Pridáme štipku soli a restujeme na malom plameni do pastovitej konzistencie. Keď je paprika aj cibuľa dosť mäkká, pridáme údenú papriku, rímsku rascu a stiahneme z ohňa. Zmes primiešame k fazuli.

  3. 3

    Nakladaná cibuľa: V hrnci zohrievame vodu, ocot, soľ a cukor, kým sa cukor nerozpustí. Nálevom zalejeme na tenké pásiky nakrájanú červenú cibuľu.

  4. 4

    Čiernu fazuľu servírujeme s uvarenou ryžou ochutenou kurkumou a navrch pridáme nakladanú cibuľu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia