Čierna fazuľa s nakladanou cibuľkou
šéfkuchár a majiteľ bistier Kaliforňan v Bratislave, 16. júla 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
300 g (suchá) |
|
800 g uvarená |
|
|
|
150 g |
|
150 g |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
|
|
Nakladaná cibuľa: | |
1 ks |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
5 g |
|
15 g |
|
Postup
-
1
Fazuľu namočíme na noc. Potom ju dáme variť do čistej vody s lyžicou olivového oleja a bobkovým listom. Po 45 minútach varenia zlejeme vodu tak, aby hladina vody bola asi centimeter pod fazuľou. Postavíme naspäť na oheň a varíme ďalších 10 minút.
- 2
Cibuľu a papriku nakrájame nadrobno a orestujeme na zvyšnom oleji. Pridáme štipku soli a restujeme na malom plameni do pastovitej konzistencie. Keď je paprika aj cibuľa dosť mäkká, pridáme údenú papriku, rímsku rascu a stiahneme z ohňa. Zmes primiešame k fazuli.
- 3
Nakladaná cibuľa: V hrnci zohrievame vodu, ocot, soľ a cukor, kým sa cukor nerozpustí. Nálevom zalejeme na tenké pásiky nakrájanú červenú cibuľu.
- 4
Čiernu fazuľu servírujeme s uvarenou ryžou ochutenou kurkumou a navrch pridáme nakladanú cibuľu.
Tiež fazuľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu