Foto: jody
Bez fazule ani na krok! :-) A saturejka sa k strukovinám veľmi odporúča, zmierňuje nadúvanie a podporuje trávenie. Je trošku ostrejšia, tak to neprežeňte. Zobraziť celý popisBez fazule ani na krok! :-) A saturejka sa k strukovinám veľmi odporúča, zmierňuje nadúvanie a podporuje trávenie. Je trošku ostrejšia, tak to neprežeňte.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z predchádzajúceho dňa namočenú fazuľu dáme variť vo vode, kde sa močila a pridáme aj stonky saturejky. Nesolíme.
-
2
K polomäkkej fazuli pridáme kocky obielených zemiakov a posolíme.
-
3
Šupneme ešte za hrsť čerstvej posekanej saturejky.
-
4
Zahustíme zátriepkou zo smotany a múky. Kým sa prevarí, pridáme cukor. Môžeme ešte zjemniť maslom. A keď sme vypli, dochutíme citrónovou šťavou.
-
5
Premôžeme sa a nehltáme rovno z hrnca, ale naložíme na tanier. :-)
-
6
Dobrú chuť prajem. :-)
Diskusia k receptu