Foto: uzaska
"Rybie filé" zo zeleru s mačkanými zemiakmi na cibuľke a hríboch.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeler očistíme, nakrájame na kolieska hrubé približne 1 cm a dáme do vriacej osolenej vody s octom. Po 4-5 minútach vyberieme a do vody dáme variť zemiaky.
- 2
Z trošky vody, soli, horčice a škrobu si spravíme redšie cestíčko (konzistenciou podobné horčici).
- 3
Predvarené zelerové plátky okoreníme korením na ryby, obalíme v "trojobale": hladká múka, cestíčko a strúhanka (ktorú som nemala. Použila som diy zo suchého celozrnného chleba a ovsených vločiek, preto tá rozpačitá farba).
- 4
Osmažíme z oboch strán v cca centimetri oleja. Hneď po dosmažení môžeme zeler rýchlo opláchnuť v horúcej vode - zostane chrumkavý a nebude mastný.
- 5
Uvarené zemiaky rozmačkáme.
- 6
Na troche oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom a hubami, po chvíli k nim na minútu pridáme zemiaky. Premiešame.
- 7
K hotovému jedlu môžeme spraviť zeleninový šalát.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu