Zelerová ryba

uzaska - fotkauzaska, 22. februára 2013
Zelerová ryba
Foto: uzaska

"Rybie filé" zo zeleru s mačkanými zemiakmi na cibuľke a hríboch.

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 ks
6 ks (menšie)
1 ks
6 ks
1 ČL
a PL
1 ČL
2 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zeler očistíme, nakrájame na kolieska hrubé približne 1 cm a dáme do vriacej osolenej vody s octom. Po 4-5 minútach vyberieme a do vody dáme variť zemiaky.

  2. 2

    Z trošky vody, soli, horčice a škrobu si spravíme redšie cestíčko (konzistenciou podobné horčici).

  3. 3

    Predvarené zelerové plátky okoreníme korením na ryby, obalíme v "trojobale": hladká múka, cestíčko a strúhanka (ktorú som nemala. Použila som diy zo suchého celozrnného chleba a ovsených vločiek, preto tá rozpačitá farba).

  4. 4

    Osmažíme z oboch strán v cca centimetri oleja. Hneď po dosmažení môžeme zeler rýchlo opláchnuť v horúcej vode - zostane chrumkavý a nebude mastný.

  5. 5

    Uvarené zemiaky rozmačkáme.

  6. 6

    Na troche oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom a hubami, po chvíli k nim na minútu pridáme zemiaky. Premiešame.

  7. 7

    K hotovému jedlu môžeme spraviť zeleninový šalát.

Diskusia k receptu

gordonko
v poslednej dobe používam dosť zeleru tak skúsim aj totovraj je dobrý na .....
vierutt
Tak toto by som si dala! Zeleru som dosť dlho nemohla prísť na chuť, až kým som neochutnala zelerové hranolky od p. Mačingovej. Tá "náhrada" za strúhanku sa mi páči viac.