Plnená paprika
Plnená paprika

Plnená paprika trochu inak

Anton Meszároš a Milan Sitko
z reštaurácie Terra v Jasovej, 4. augusta 2022
Plnená paprika trochu inak
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks (PCR)
300 g
1 ks
1 ks
2 ks
150 g
400 g
1 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Paprikám odrežeme vrchnú časť, vyberieme jadrovník a oblanšírujeme vo vriacej vode.

  2. 2

    Pripravíme pohánkovú plnku: Pohánku uvaríme domäkka. Cuketu, baklažán a jednu červenú papriku nakrájame na malé kocky a opečieme na olivovom oleji. Osolíme a osušíme. Zmiešame s pohánkou a so syrom. Papriky naplníme pohánkovou plnkou a zapekáme v rúre 10 minút pri 180 stupňoch.

  3. 3

    Paradajková omáčka: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, neskôr pridáme cesnak. Na cibuľovom základe opečieme paradajky a jednu nakrájanú hrubostennú papriku. Dochutíme soľou a cukrom. Varíme asi 45 minút a omáčku potom prepasírujeme.

  4. 4

    Plnenú papriku servírujeme na paradajkovej omáčke. Ako prílohu odporúčame nové zemiaky na masle s petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík. Nevím co uškodilo omáčke na fotu, vypadá oschle, ale to už je "fous".
haji
@frezia68 (6.8.2022 10:13)
To je bomba! Chlapci jsou nadčasoví, energetická krize je jim..... u papriky!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia