Mrkvová pochúťka

dadecova - fotkadadecova, 16. decembra 2012
Mrkvová pochúťka
Foto: dadecova
10 minút minút
príprava
20 minút minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ks
1 ks
3 strúčiky
3 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Dúfam že postup je každému jasný. Mrkvu, zemiak postrúhame, cesnak roztlačíme pridáme cibuľu a vajce. Korenie si dá každý ako má rád, ja som použila len čierne a sušenú majoránku a soľ. Dá sa to aj bez zemiaku :) Na koniec na oleji osmažíme, chytí to krásnu farbu na fotke to až tak nevidno. Tento recept mám od kamarátky a tá si zvykne spraviť dresing : biely jogurt zmieša z cesnakom a bylinkami

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
plk
plk
@Dadecova - podla Vasej skusenosti... myslite, ze by toto "drzalo" aj bez vysmazania, robene v rure? Nie som velmi spriateleny s vysmazanim (chapte to ako - neviem/nerad vysmazam :-) ). Inac - kombinacia pre mna vyborna a jednoducha. Takze Vas recept vyskusam tak ci tak.
dadecova
nuž skúšala som to prvý krát tak že ked chcete experimentovať v rúre skúste a dajte vedieť :) @plk nemám anii tušenia aký by bol výsledok, ked som to smažila dosť rýchlo sa to spravilo a robila som to na miernom ohni
používateľ nemá avatar
plk
plk
Dakujem. Urcite to ale vyskusam podla Vas - vysmazit. Kvoliva mojmu deckovi :-) sa to aj tak musim naucit. Vzdy mi tvrdi, ze kuracie rezne od babky su lepsie ako odo mna - ja robim v rure, ona klasicky vypraza.
Najblizsie spravim popri kuracich reznoch (pre dieta, ja meso nemusim) aj toto.
používateľ nemá avatar
plk
plk
Tak a vyskusane. Spolu s reznom (ako som sa vyhrazal :-) ) v panvici, na oleji. Ale trochu som zhresil :-) a pridal som este nastruhany kalerab - moja oblubena kombinacia s mrkvou. A samozrejme bol aj dressing. Ja ale davam jogurt+kysla smotana zhruba 1/2 na 1/2. Samozrejme cesnak, korenie/byliny podla toho, co je poruke a podla chuti.
Velmi dobry, rychly a jednoduchy recept. Budem musiet robit castejsie.
darina11
Nikdy sa mi neurodilo toľko mrkvy ako tohto roku. Vďaka za recept.Vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia