Zemiakové pirohy s čiernymi ríbezľami fotorecept
Foto: izabella929
Tieto pirohy sú u nás veľmi obľúbené, sú krehké, chutné a dnes som ich plnila zaváranými čiernymi ríbezľami..posypala som ich strúhankou zo sušených rohlíkov..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky v šupke som dala uvariť..uvarené vychladené, som postrúhala, osolila som ich a pridala som k nim veľmi málo polohrubej múky, len toľko, aby sa cesto dobre spojilo...poriadne som ho vymiesila a rozvaľkala na hrúbku pol centimetra...pohárom som vykrojila z cesta kolieska..našla som si v komôrke ešte jeden malý pohárik zaváraných čiernych ríbezlí, ktoré som presýpala iba cukrom, takže je v nich veľmi málo tekutiny..ukladala som za kávovú lyžičku na každé koliesko..
-
2
pirohy som zatvorila a pomocou vidličky spojila...do hrnca som dala zovrieť vodu, ktorú som osolila..do vriacej vody som vkladala pripravené pirohy a varila iba do vtedy, kým sa nevyplavili na vrch...ihneď som ich vybrala a poliala troškou oleja..
-
3
dva sušené rohlíky som postrúhala a dala som na panvicu na úplne mierny plameň, aby sa pomaly opiekli...napokon som k opraženej ešte teplej strúhanke pridala troška bravčovej masti a pomiešala...hotové pirohy som uložila na tanier, pokvapkala roztopeným maslom, posypala strúhankou ,ozdobila čiernymi ríbezľami..posypala som ich kryštáľovým cukrom..tieto pirohy sú krehké a veľmi chutné.
Moja svokra robievala s kompótovými čučoriedkami a tie boli tiež vynikajúce!