Chlebový bochník plnený syrom s pečenou krkovičkou fotorecept
Foto: zuzanka1367
Ak držíte diétu, tak ani nečítajte... pri bochníku som si pomohla pánom Cuketkom a pri krkovičke marinádou od @pusty, touto cestou im obom ďakujem Zobraziť celý popisAk držíte diétu, tak ani nečítajte... pri bochníku som si pomohla pánom Cuketkom a pri krkovičke marinádou od @pusty, touto cestou im obom ďakujem za inšpiráciu...
príprava
na 250 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
1/2 kocky |
|
1 dcl do kvásku |
|
125 ml alebo smotana kyslá |
|
3 ks |
|
60 g |
|
1 ČL |
|
štipka do kvásku |
|
na potretie |
|
Plnka: | |
125 g |
|
125 g |
|
200 g (feta) |
|
100 g |
|
3 ks |
|
na potretie |
|
Marináda na mäso: | |
5 cll |
|
5 cl |
|
2 ČL |
|
|
|
Mäso: | |
600 g |
|
Postup
-
1
Najskôr som dala marinovať mäso, nakrájané na 3cm plátky som ho vložila do marinády vzniknutej zmiešaním oleja, balzamica, soli, rozmarínu a oleja...takto pripravené mäso je najlepšie nechať cez noc marinovať. Recept na marinádu je od @pusty...
-
2
Suroviny na cesto necháme aspoň hodinu pri izbovej teplote, z teplého mlieka a trošky cukru pripravíme kvások, múku preosejeme, pridáme nakysnutý kvások a ostatné suroviny...
-
3
Vymiesime pružné nelepivé cesto a preložíme ho do naolejovanej misky a necháme 30-35 minút kysnúť...
-
4
Všetky syry nastrúhame, alebo nadrobno nakrájame, tu môžete naozaj použiť vlastné chute...ja som to viac menej prispôsobila stavu chladničky...
-
5
Cesto vyklopíme na pracovnú dosku a rozdelíme na 2 časti, rukami roztlačíme do kruhu, tak aby bolo približne rovnako hrubé, ja som to robila rovno na papieri na pečenie, potom sa to ľahšie prenáša na plech...na roztlačené cesto navrstvíme polovicu syra a trošku nakrájaných feferónov...pospájame do bochníka...
-
6
a znovu ho rukami opatrne roztláčame až na pôvodnú veľkosť cesta, snažíme sa, aby bolo približne rovnako hrubé, asi 1 cm vysoké...preložíme na plech a zapneme si rúru na 250 stupňov. pokiaľ sa vyhreje, tak nám ešte trochu podkysnú, natrieme ich rozšľahaným vajcom a vložíme do rozpálenej rúry, ja som piekla obidva naraz pri zapnutom ventilátore.. medzi tým už máme vybratú krkovičku, lebo tú plánujem hneď po upečení bochníkov dať do rúry...
-
7
Bochníky sa pečú rýchlo, za 15 minút boli hotové...krásne zlatisté. hneď po vybratí z rúry ich ponatierame maslom...
-
8
Teplotu v rúre znížime na 190 stupňov, pekáč prekryjeme alobalom a 50 minút pečieme, potom odkryjeme a zapečieme ešte 15-20 minút odkryté. Musím pochváliť marinádu @pusty, lebo mäso je šťavnaté a chutné...to sme samozrejme nevydržali a do jedného bochníka sme sa pustili...bol vláčny, dostatočne slaný a chutný...
-
9
Tu už bola dopečená aj krkovička a nachystaná komplet večera... sýta a pre nás chutná...ešte pohár dobrého vínka a spokojnosť zaručená :-)
nádherné a prudko jedlé foto, výborný a zrozumiteľný postup, krásna prezentácia celku - za všetko toto ti patrí *****
spravila si mi úžasnú radosť :-)
teším sa s tebou a dakujem.
chválim jedlo