Foto: stefanm
Vysvetlím názov : pri príprave som použil cestoviny "fusilli" a pretože som zvedavý tak som chcel vedieť čo fusilli znamená , či sú Zobraziť celý popisVysvetlím názov : pri príprave som použil cestoviny "fusilli" a pretože som zvedavý tak som chcel vedieť čo fusilli znamená , či sú to vrtuľky alebo vretienka alebo čo?!Tak som si to zadal do google prekladača ale omylom som napísal "fussily" a ono mi to z taliančiny preložilo,že "uskostlivo".A názov bol na svete....Zaexperimentoval som si pri ich príprave aj s kelom a oplatilo sa.Skúste , nebuďte "úskostliví" :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V slanej vode uvaríme cestoviny.Scedíme a necháme okapať.
-
2
Nakrájaný kel obvaríme v osolenej vode spolu s rascou a prekrojenou cibuľou.Časť vody zlejeme a kel rozmixujeme.
-
3
Na cesnakovom oleji orestujeme roztlačený cesnak,pridáme syr , bazalku , rozmixovaný kel a rozvaríme.Ochtíme citrónovou šťavou a prevaríme do požadovanej hustoty.
-
4
´Pridáme okapané cestoviny,premiešame a doplníme nakrájanou feferonkou.Podávame s kúskami šunky,paradajky a strúhaným syrom.
-
5
Na tomto obrázku je verzia pre manželku , na prestieraní spolu so zeleninovým šalátom,ovocím a pohárikom ružového vína a ......
-
6
......na tomto verzia pre chlopa , na stole bez prestierania , s klobásou,slaninou,pečivom aby nebol hladný a s pivom!!! :)
Diskusia k receptu