Jahňacie plnené plece na chardonnay fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Zohnal som pekné jahňacie plece tak som ho naplnil a upiekol na bielom víne. Je to tak dobré, že sa to dá jesť aj Zobraziť celý popisZohnal som pekné jahňacie plece tak som ho naplnil a upiekol na bielom víne. Je to tak dobré, že sa to dá jesť aj bez prílohy. No predsa sme mali k tomu varené zemiaky, to stačilo aspoň nerušili tu dobrú chuť mäsa.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
To plece čo je to na ľavom tanieri som orezal, kde bolo moc hrubé. Preto aby sa mi to ľahšie rolovalo. Na druhom tanieri je orez z toho pleca a zabíjačková slanina. Zabíjačková slanina je vlastne varený bôčik, ktorý je cesnakový a paprikový s pálivou paprikou. Ešte je tam aj surová slanina. Na tom pravom tanieri som všetko zomlel na mäsovom mlynčeku.
-
2
Takto vyzerá ta zabíjačková slanina.
-
3
Toto je korenie, ktoré používam na pečienky a špecificke mäsa. Robím si ho už viac rokov. Opis tohto korenia som dal na 54751-recept.htmt. Je to Paľova bašta. Inak je to ťažké korenie ktoré sa dá vyhľadať na internete.
-
4
Pripravil som si zomleté mäso. Do ktorého som dal jednu KL korenia, soľ a repkový olej a všetko to spolu premiešal.
-
5
Plece som osolil a okorenil z oboch strán. Tým istým korením. Pripravené mleté mäso som dal do stredu po dĺžke.
-
6
Kraje mäsa som zdvihol a spravil, takú roládu. Ktorú som to dobre previazal motúzom, nech to pekné drží spolu.
-
7
Na staršej panvici som mäso opiekol dookola.
-
8
Po opečení som mäso preložil na pekáč a podlial vínom. Prikryl som druhou polovicou pekáča a dal do rúry. Rúru som zapol na 180°C. Piekol som to 2,5 hodiny. Bál som sa aby mi stred mäsa tiež dobré prepiekol. Teplotu a čas si treba prispôsobiť vlastnej rúre.
-
9
Tu je víno, ktoré som použil. Len čo teraz zo zvyškom vína. Mali by aj vyrábať menšie fľaše na varenie. Po obede prišiel sused a bolo po starostiach.
-
10
Dobre som si odhadol čas krásne sa to prepieklo. Ku koncu som polieval výpekom. Z toho vína a mäsa sa vytvoril veľmi chutný výpek. A mäso radosť pozrieť.
-
11
Po čiastočnom ochladení som dal dole motúzy. Mäso pečením zmenšilo objem tak to išlo dobre. Tu je ako som to začal krájať, pekne to držalo spolu aj s plnkou. Mäso bolo jemné a šťavnaté, že stačili k tomu varené zemiaky. To korenie to fakt dobré ochutilo. Večer som si dal s chlebom a uhorkou. Želám aj Vám dobrú chuť ak si to upečiete.
* * * * *
v jednom recepte som čítala, že Chardonnay sa nemá dávať pod jahňacie. vidím tu veľa pozitívnych reakcií k tomu, tak asi to pravda nebude. čo povieš @patroveckypitrs ?
kukni tu
varecha.pravda.sk/recepty/pecene-jahnacie-stehno-na-chard...