Paleo cuketové muffiny s avokádovým krémom
Nejde o žiadne koláčiky ale o plnohodnotné jedlo na obed alebo večeru pre vegánov, intolerantných na laktozu...
Klobása v kapustovom cestíčku
Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o svojských chutiach, ale aj o...
Medvedie cestoviny
Dala som variť penne. Do panvice som dala zavárené paradajky, keď sa prehriali, pridala som...
Špenátové lasagne
Tohtoročná úroda špenátu bola mimoriadne vydarená, tak to treba využiť...
Bryndziarik
Výborná chuťovka z tradičných surovín. Dnes ju pre nás pripravili Ján Chalúpka a Jozef Mak.
Cestoviny s červeným pestom a bielou fazuľou
Ahojte, v mojom prípade pesto je vegánske, vo vašom kľudne pridajte vegetariánsku verziu, buď červené alebo aj zelené....
Amur na cibuľke sa strúhaným chrenom
Upravovaného amura nakrájame na menšie porcie a osolíme. Porcie zabalíme do plátku slaniny a obviažeme...
Smažená zeleninová trojkombinace
No přišla neděle a s ní i náš nezdravý zvyk smažených jídel. Ale s tím nic...
Srnčí chrbát na šípkovo-perníkovej omáčke
Pyré: Očistenú kvaku a zemiaky spolu uvaríme v osolenej vode. Osobitne uvaríme neočistenú červenú repu...
Ryžové rezance s arašidovou omáčkou, ktoré v lete chutia komikovi Lukášovi Jurkovi
Herec a improvizátor v TV Varecha navaril svoje obľúbené letné jedlo. Pozrite si veselý videorecept plný...
Kurací kebab v pita chlebe s pikantnou salsou a mätovým dresingom
Tento recept je vhodný na letné opekačky a grilovačky.
Cibuľové menu
Prvý recept čo tu pridávam. Nejak som si ho vymyslela, rada vymýšľam potom si zoberiem...
Kuracie prsia v kelovom závine
Kelové listy jemne obvaríme v slanej vode. Kuracie prsia ochutené soľou a korením zabalíme do kelových...
Nadívaný květák po Mexicku v rajské šťávě
Směs náplně nemusí být podle tohoto receptu, tu si každý přizpůsobí svým chutím a možnostem koření....
Kuracie à la Butter chicken - India
V poslednom čase ma inšpirovala indická kuchyňa, tak som skúsila pripraviť klasiku - Butter chicken...
Bravčový bôčik s kelom
Z bôčika nakrájame 8 kociek, kožu nakrájame do kríža, dobre osolíme, votrieme pretlačený cesnak s...
Zapekaná diétna brokolička
Zemiaky umyjeme, očistíme a dáme predvariť do vody. Sparíme brokolicu.
Domáce pomarančové cestoviny s plnenými morčacími prsiami a flambovaným ovocím
Dnes sme mali skvelý obed s domácimi pomarančovými rezancami. robievam ich väčšinou ako prílohu k pečeným...
Zapekané cuketové lodičky
Cuketu umyjeme, NEšúpeme, pozdĺžne rozkrojíme a vydlabeme dužinu so zrniečkami. Vydlabanú cuketu poukladáme na...
Šťuka na šumivom víne
Na kolieska nakrájanú mrkvu a cibuľu podusíme vo veľkom hrnci na polovici masla, osolíme a okoreníme....
Farfalle s kuracími prsami a so smotanou
Na rozdiel od mojich predkov po meči som sa „nepochlapil“....
Sójové rezne podľa mňa
Tento recept je prudko jedlý aj pre mrchožrútov. Moji synovia sa dozvedeli, že to nie je...
Jahodové knedličky z kysnutého cesta
Droždie zasypeme cukrom a zalejeme časťou mlieka a necháme nakysnúť. Vo zvyšku mlieka rozmiešame žĺtok...
Vyprážané palacinkové šatôčky s bryndzou
Zo surovín na palacinky pripravíme cestíčko, z ktorého na rozpálenej panvici urobíme 8 palaciniek.
Diabolské kura
(Antílska kuchyňa) Minule som robila bravčové líčka na Kolombe, no a dnes som skúšala diabolské kuracie stehná....
Baraní perkelt s kapustou
Baranie mäso zbavíme tuku i blán, dobre umyjeme a pokrájame na kocky. Cibuľu nadrobno posekáme, speníme na...
Polodivá svinka
Tak som sa zasa chcela inšpirovať, ale ako tak sama seba sledujem, obvykle to dopadne...
Rajčinová ako od maminky :-)
Recept som objavila prvýkrát v časopise Katka špeciál - česká kuchyňa niekoľko rokov dozadu. Keďže nám...
Panenková roláda
Mäso po dĺžke rozkrojíme a jemne rozklepeme na čo najväčší plát. Posolíme ho a okoreníme.