Bravčové pliecko so zelerom na smotane
Variant bravčoviny pripravenej so zelerom v dvoch jeho podobách, buľva a stonky....
Základné rizoto
Pripravíme si predtým: Bujón ohrejeme a necháme ho variť na ohni. Cibuľu nakrájame najemno. Domáci...
Panenka v hubovom fáši s plnenými zemiakmi
Umyté a osušené bravčové kosti rozsekáme na malé časti, vložíme do pekáča s olejom, podlejeme vodou...
Cestovinové dierky s paradajkami a syrmi
Letný čas, krásne voňajúce čerstvé zelené oregano a bazalka, červené paradajky, chuť roztavených syrov,...
Pečený pstruh na masle s orechovou kôrkou
Taký jednoduchý oddychový sobotný obed. Pečený pstruh na masle a do otvorov som plnila drvené orechy....
Praženica na lyonský spôsob
Do šálky vlejeme vajcia, pridáme štipku nastrúhaného syra a vyšľaháme do peny.
Istanbul pilavi
Chutné rizoto plné slniečka a orieškov :) Recept mám z tureckej kuchárskej knihy. V skutočnosti by...
Lasagne
Cibuľu a cesnak osmahneme na oleji do sklovita, pridáme mleté mäso, keď sa sfarbí pridáme...
Údené pliecko so zemiakovo-hráškovým prívarkom
Veľmi chutná kombinácia hrášok so zemiakmi v prívarku. varené údené plecko sa hodí k prívarku s...
Gnocchi s pestom z pečených paprík
Mala som chuť na niečo trošku nové, a hupsli na mňa v obchode gnocchi a kapie,...
Kuracie plnené camembert-om
Toto som varila na základe inšpirácie od @Palokuchki a dúfam, že sa nenahnevá ale pozmenila som...
Pyré z mungo fazuliek
Mungo fazuľky prepláchneme v studenej vode, uvaríme v slanej vode cca 40 min. Na oleji si...
Kurča odkukané od @Kimlo
Kurča vo vrecku od @Kimlo sa mi zapáčilo a pripomenulo časy, keď som robievala... Nič...
Pikantný zajac
Mäso vykostíme, kosti posekáme na kúsky a varíme pri nízkej teplote 2 hodiny v rovnakom množstve...
Kysnuté halušky - guľky
Objavila som medzi odloženými knihami zabudnutú kuchárku: Recepty starej mamy. Viem že som z nej varievala...
Brokolicová polievka s chlebovými krutónmi
Pôvodný recept pochádza od mojej sestry ale ja som ho trocha pozmenil.
Morčacie prsia s karotkou
Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia. Karotku očistíme, nakrájame, uvaríme v osolenej vode, ...
Daigaku imo s medom
Ide o sladké zemiaky s medom a sezamom, veľmi rýchle a dobré jedlo. Recept je...
Ovsené placky s pestom
Ovsené placky sú v poslednej dobe populárnym jedlom a dajú sa robiť na viacero spôsoboch. Ja...
Bryndziarik
Výborná chuťovka z tradičných surovín. Dnes ju pre nás pripravili Ján Chalúpka a Jozef Mak.
Špenát podľa Shirley
Keď bola Shirley Themple veľvyslankyňou v Prahe, pozval si ju Přemek Podlaha variť do Receptáře...
Zapečený pór s mozzarelou
Recept som videla niekde v telke tak som si ho poznačila a dnes bol k obedu, k...
Hubovo - pohánkový burger s tzatzikmi
Pohánku prepláchneme v studenej vode a dáme na 2–3 minúty variť so soľou do 0, 225 l...
Bravčový paprikáš so zelerom a šampiňónmi
S mojou krajšou a najsamlepšejšou polovičkou sme obaja narodení v Košiciach a krstení čerstvou vodou z Hornádu....
Rybia misa Petrov zdar
Zubáča a pstruha obalíme v rybacej múke (zmes hladkej múky a korenín podľa chuti, napr...
Cibuľové menu
Prvý recept čo tu pridávam. Nejak som si ho vymyslela, rada vymýšľam potom si zoberiem...
Klobása v kapustovom cestíčku
Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o svojských chutiach, ale aj o...
Bravčový bôčik s kelom
Z bôčika nakrájame 8 kociek, kožu nakrájame do kríža, dobre osolíme, votrieme pretlačený cesnak s...