Zemiakové karbonátky

glosterka - fotkaglosterka, 18. februára 2011

Zemiaky trochu inak... a tiež do chrumkava. :-)

20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 KL
3 ks, alebo rožky
200 ml
1 ks
2-3 PL
1 KL
2 ks
1/2-1 KL
Na obalenie:
2 ks




Postup

  1. 1

    Očistené a umyté zemiaky nakrájame na štvrťky a v osolenej vode uvaríme do mäkka. Ocedíme ich a prelisujeme. Pridáme v mlieku namočené a vytlačené žemle, očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu opraženú na oleji, majoránku, soľ podľa chuti a vajcia. Všetko spolu dobre vypracujeme.

  2. 2

    Z masy formujeme karbonátky, ktoré obalíme v rozšľahaných vajciach a strúhanke.

  3. 3

    Na rozohriatom oleji vyprážame z oboch strán.

  4. 4

    Podávame s dusenou zeleninou. Dobrú chuť. :-)

Diskusia k receptu

dida99
tak takéto môžem, už to mám v KK a určite vyskúšam ♪♫♫♪
ja mäsko nemusím vždy...
dida99
a môže to byť nakoniec aj dobrá príloha k mäsku...
glosterka
@dida99 , aké milé s tými notičkami. :-)) To si pohvizduješ? Kto chce, môže si k nim dať aj mäsko alebo zeleninku... alebo aj, aj :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia