Zemiaky trochu inak... a tiež do chrumkava. :-)
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené a umyté zemiaky nakrájame na štvrťky a v osolenej vode uvaríme do mäkka. Ocedíme ich a prelisujeme. Pridáme v mlieku namočené a vytlačené žemle, očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu opraženú na oleji, majoránku, soľ podľa chuti a vajcia. Všetko spolu dobre vypracujeme.
- 2
Z masy formujeme karbonátky, ktoré obalíme v rozšľahaných vajciach a strúhanke.
- 3
Na rozohriatom oleji vyprážame z oboch strán.
- 4
Podávame s dusenou zeleninou. Dobrú chuť. :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja mäsko nemusím vždy...