Zemiaky trochu inak... a tiež do chrumkava. :-)
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Očistené a umyté zemiaky nakrájame na štvrťky a v osolenej vode uvaríme do mäkka. Ocedíme ich a prelisujeme. Pridáme v mlieku namočené a vytlačené žemle, očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu opraženú na oleji, majoránku, soľ podľa chuti a vajcia. Všetko spolu dobre vypracujeme.
- 2
 Z masy formujeme karbonátky, ktoré obalíme v rozšľahaných vajciach a strúhanke.
- 3
 Na rozohriatom oleji vyprážame z oboch strán.
- 4
 Podávame s dusenou zeleninou. Dobrú chuť. :-)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


ja mäsko nemusím vždy...