Foto: oco
Zeleninové jedlá sú zdravé.Brokolicu môžeme pripraviť aj trochu inač.Našiel som skoro zabudnutý recept.Zmena je korením života a brokolica je zdravá obsahuje veľa vitamínu Zobraziť celý popisZeleninové jedlá sú zdravé.Brokolicu môžeme pripraviť aj trochu inač.Našiel som skoro zabudnutý recept.Zmena je korením života a brokolica je zdravá obsahuje veľa vitamínu C a beta-karotén, čím sú ružičky brokolice tmavšie,tým je v nej viacej vitamínov.Keď píšem recept tak som si spomenul,že som namiesto múky mohol poučiť ovsené vločky.Je to dobrá kombinácia,tak skúste.
porcie
príprava
na 160 °C
Suroviny
500 g |
|
300 ml |
|
50 g |
|
50 g |
|
3 ks |
|
60 g, strúhaný |
|
1 PL |
|
|
|
strúhaný |
|
zeleninový šalát: | |
|
|
|
|
polovica |
|
|
|
|
|
čerstvá |
|
Postup
-
1
Brokolicu uvaríme v osolenej vriacej vode.Po vychladnutí nakrájame na plátky. Z mlieka a hladkej múky si uvaríme za stáleho miešania hustú kašu.Do teplej kaše vmiešame maslo.
-
2
Do takmer studenej kaše vmiešame žĺtky,strúhaný syr,soľ,čerstvo nastrúhaný muškátový orech a tuhý sneh z bielok.
-
3
Maslom vymastenú zapekaciu misu vysypeme strúhankou,poukladáme brokolicu .
-
4
Zalejeme syrovou kašou.Zapekáme do zlatista asi 20 minút.
-
5
Počas zapekania si urobíme šalát z čínskej kapusty,póru,paradajky,čerstvej bazalky,balsamicového octu,soli,olivového oleja , trochu cukru a trochu vody.Na obrázku je na ilustráciu časť surovín na šalát.
a toto je moja verzia,velmi podobna:-)