Foto: tinca
Už sa žiada po tom vianočnom prejedaní niečo ľahšie, tak som vymyslela toto jedlo a chutilo veľmi.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
50 g - plátky |
|
4 ks |
|
75 g |
|
1/4 ks čerstvá |
|
1 ks stredne veľká |
|
6 ks |
|
|
|
Marináda na kuracie mäso: | |
2 PL (bylinky,chilli) |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
|
|
|
|
|
|
1/2 KL |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme z uvedených surovín marinádu, ktorú vymiešame. Kuracie prsia pokrájame na stredne veľké kocky a naložíme do marinády. Necháme odležať minimálne 1 hodinu. Medzitým si pripravíme ostatné suroviny, olúpeme šampiňóny, pokrájame na polky, cibuľu na štvrťky. Papriku na väčšie kocky, rajčinky necháme celé a anglickú slaninu na plátky. Kozí syr pokrájame na trojuholníky.
- 2
Na špajdle striedavo napichujeme mäso,slaninu, papriku, cibuľu,šampiňóny a rajčinky. OKREM kozieho syra!! Hotové špízy z oboch strán posolíme. Je to preto, lebo kozí syr je veľmi jemný a pri opekaní by sa nám veľmi roztiekol,takže ho ogrilujeme samostatne a pridáme navrch špízov. RADA navyše:Ak chceme syr napichovať, tak môžeme použiť tofu syr.
- 3
Špízy opekáme na steakovej panvici z každej strany 5-7 minút, čím dosiahneme že mäsko je mäkké a zelenina ešte chrumkavá. Potom opečieme syr len z jednej strany veľmi krátko a dáme na viac miest každého špízu.
- 4
Ako prílohu som zvolila karotkovo-zemiakové pyré. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu