Kuracie špízy s kozím syrom

tinca - fotkatinca, 6. januára 2012
Kuracie špízy s kozím syrom
Foto: tinca

Už sa žiada po tom vianočnom prejedaní niečo ľahšie, tak som vymyslela toto jedlo a chutilo veľmi.

2
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
50 g - plátky
4 ks
75 g
1/4 ks čerstvá
1 ks stredne veľká
6 ks
Marináda na kuracie mäso:
2 PL (bylinky,chilli)
1 KL
1 KL
1/2 KL
1 KL
1/2 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme z uvedených surovín marinádu, ktorú vymiešame. Kuracie prsia pokrájame na stredne veľké kocky a naložíme do marinády. Necháme odležať minimálne 1 hodinu. Medzitým si pripravíme ostatné suroviny, olúpeme šampiňóny, pokrájame na polky, cibuľu na štvrťky. Papriku na väčšie kocky, rajčinky necháme celé a anglickú slaninu na plátky. Kozí syr pokrájame na trojuholníky.

  2. 2

    Na špajdle striedavo napichujeme mäso,slaninu, papriku, cibuľu,šampiňóny a rajčinky. OKREM kozieho syra!! Hotové špízy z oboch strán posolíme. Je to preto, lebo kozí syr je veľmi jemný a pri opekaní by sa nám veľmi roztiekol,takže ho ogrilujeme samostatne a pridáme navrch špízov. RADA navyše:Ak chceme syr napichovať, tak môžeme použiť tofu syr.

  3. 3

    Špízy opekáme na steakovej panvici z každej strany 5-7 minút, čím dosiahneme že mäsko je mäkké a zelenina ešte chrumkavá. Potom opečieme syr len z jednej strany veľmi krátko a dáme na viac miest každého špízu.

  4. 4

    Ako prílohu som zvolila karotkovo-zemiakové pyré. Dobrú chuť!

    Kuracie špízy s kozím syrom - obrázok 4

Diskusia k receptu

danculka
Ja kozí nemusím,aledávam ovčí a kravský,čo si doma urobím...pekné,chutné...
sylvinka
@tiinca a karotkovo-zemiakové pyré by si nemohla pridať?Ja síce tuším,ako sa robí,ale ja tak,možno niekto nevie.Ďakujem.Inak receptík a fotopostup super!!
tinca
@sylvinka ja postrúham na hrubom strúhadle 1 karotku tak na 4-5 stredne veľkých zemiakov. Spolu osolené uvaríme. Scedíme, roztlačíme, pridáme rozpustené maslo, teplé mlieko /alebo smotanu/,ručne vyšľahám a hotovo.
anaska
@tinca , dobrý a aj pekný recept si vymyslela. Vidím že si ho pridávala dnes. Chcem sa opýtať, či si pri zadávaní receptu nemala žiadny problém, lebo ja som včera skúšala pridať jeden recept, ale sa nepodarilo. Po 3. raze som sa vzdala. Dnes som znova skúsila a znova neúspešn, síce len raz, lebo ma to prestalo baviť.
tinca
@anaska nemala som s pridávaním žiaden problém, záleží aj od signálu netu u vás, niekedy to blbne
cica2
aj toto jedlo supér vyzerá!!! :-)
bozulka
Už sa teším že si urobím,musím dokúpiť šampiňony.Využijem vianočný darček rôzne druhy kozieho syra.Určite si pochutnám!!!
tiginko
Ďakujem za nápad na zajtrajší obed, mám doma ešte haloumi, ten môžem aj napichať :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia