Foto: thechillidoctor
Blížia sa Vianoce a keďže ešte vonku nie je sneh, tak sme si navodili vianočnú náladu výbornou chilli kapustnicou. Troška sú pozmenené ingrediencie a Zobraziť celý popisBlížia sa Vianoce a keďže ešte vonku nie je sneh, tak sme si navodili vianočnú náladu výbornou chilli kapustnicou. Troška sú pozmenené ingrediencie a predsa tradičná chuť :)
Postup
-
1
Ako to už mám vo zvyku, pripravila som si všetky suroviny dopredu.
-
2
Najemno nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji do sklovita. Pridáme pokrájané bravčové pliecko a opražíme.
-
3
Keď bude mäsko zatiahnuté pridáme korenie - mletú papriku, gulášové korenie, chipotle granule, čierne korenie a dobre premiešame.
-
4
Keď sme to dobre premiešali, pridáme kapustu ( ak nie je veľmi kyslá, môžeme priliať aj šťavu). Podlejeme vodou a privedieme do varu. Postupne pridáme papričku Ancho, sušené hríby, nakrájanú klobásku. Za občasného miešania varíme do mäkka.
-
5
Keď je už mäsko mäkke vyberieme papričku Ancho. Ona sa nerozpadne, len celá zmäkne. Takže sa dá krásne vybrať. Kapustnicu môžete ešte podľa potreby dochutiť.
-
6
A môžeme podávať výbornú lahodnú kapustnicu. My si zvykneme podľa chuti pridať kyslú smotanu a chrumkavý chlieb.
To je chilli papricka Ancho. Preto som ju tak dala, aby bolo vidno kedy sa tam dava :)
Ja poznám len také tie malé červené, a zelené, v otázkach chilli som ešte nepobozkaná. Toto som v živote nevidela, valím bulvy. Zas som o dačo múdrejšia.
Uz sme ju zjedli :D a bola fakt chutna a vdaka udenym granuliam chipotle tam vobec udene maso nechybalo :)
To Ancho skoro vobec nestipe aj ked sa vola chilli, ta skor nahradza slivku :) stiplavost nam tam dalo to udene chipotle. Takze mozno by si mohla to Ancho skusit ;)