Chilli kapustnica fotorecept

thechillidoctor - bez fotkythechillidoctor, 9. decembra 2016

Blížia sa Vianoce a keďže ešte vonku nie je sneh, tak sme si navodili vianočnú náladu výbornou chilli kapustnicou. Troška sú pozmenené ingrediencie a predsa tradičná chuť :)

Suroviny

3 ks stredne veľká
500 g
1500 g
2 ks
30 g
1 PL
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako to už mám vo zvyku, pripravila som si všetky suroviny dopredu.

    Chilli kapustnica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Najemno nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji do sklovita. Pridáme pokrájané bravčové pliecko a opražíme.

    Chilli kapustnica (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď bude mäsko zatiahnuté pridáme korenie - mletú papriku, gulášové korenie, chipotle granule, čierne korenie a dobre premiešame.

    Chilli kapustnica (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď sme to dobre premiešali, pridáme kapustu ( ak nie je veľmi kyslá, môžeme priliať aj šťavu). Podlejeme vodou a privedieme do varu. Postupne pridáme papričku Ancho, sušené hríby, nakrájanú klobásku. Za občasného miešania varíme do mäkka.

    Chilli kapustnica (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď je už mäsko mäkke vyberieme papričku Ancho. Ona sa nerozpadne, len celá zmäkne. Takže sa dá krásne vybrať. Kapustnicu môžete ešte podľa potreby dochutiť.

    Chilli kapustnica (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A môžeme podávať výbornú lahodnú kapustnicu. My si zvykneme podľa chuti pridať kyslú smotanu a chrumkavý chlieb.

    Chilli kapustnica (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
My sme tiež mali radi kapustnicu pikantnú, ale keďže už nemôžeme, robím neštipľavú, škoda, ale čo už, keď to inak nejde. Postupujem podobne, len kapustu pridávam až keď je mäso už mäkšie, smotanu nedávam, ale pridám k pliecku, hubám a klobáse aj kúsok údeného mäsa. No myslím si, že každá kapustnica je dobrá......

Pridaj komentár k receptu: