Chilli kapustnica fotorecept

thechillidoctor - bez fotkythechillidoctor, 9. decembra 2016

Blížia sa Vianoce a keďže ešte vonku nie je sneh, tak sme si navodili vianočnú náladu výbornou chilli kapustnicou. Troška sú pozmenené ingrediencie a Zobraziť celý popisBlížia sa Vianoce a keďže ešte vonku nie je sneh, tak sme si navodili vianočnú náladu výbornou chilli kapustnicou. Troška sú pozmenené ingrediencie a predsa tradičná chuť :)

Suroviny

3 ks stredne veľká
500 g
1500 g
2 ks
30 g
1 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Ako to už mám vo zvyku, pripravila som si všetky suroviny dopredu.

    Chilli kapustnica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Najemno nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji do sklovita. Pridáme pokrájané bravčové pliecko a opražíme.

    Chilli kapustnica (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď bude mäsko zatiahnuté pridáme korenie - mletú papriku, gulášové korenie, chipotle granule, čierne korenie a dobre premiešame.

    Chilli kapustnica (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď sme to dobre premiešali, pridáme kapustu ( ak nie je veľmi kyslá, môžeme priliať aj šťavu). Podlejeme vodou a privedieme do varu. Postupne pridáme papričku Ancho, sušené hríby, nakrájanú klobásku. Za občasného miešania varíme do mäkka.

    Chilli kapustnica (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď je už mäsko mäkke vyberieme papričku Ancho. Ona sa nerozpadne, len celá zmäkne. Takže sa dá krásne vybrať. Kapustnicu môžete ešte podľa potreby dochutiť.

    Chilli kapustnica (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A môžeme podávať výbornú lahodnú kapustnicu. My si zvykneme podľa chuti pridať kyslú smotanu a chrumkavý chlieb.

    Chilli kapustnica (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

terinka55
Vyzerá chutná, kapustnica môže byť na X spôsobov, každému ako chutí, chválim.
buchtabuchta
My máme radi ohnivú kapustnicu. Prosím ťa, čo sú tie čierne oné navrchu, nejaké konáriky, či čínske palicky?
evanaaa
My sme tiež mali radi kapustnicu pikantnú, ale keďže už nemôžeme, robím neštipľavú, škoda, ale čo už, keď to inak nejde. Postupujem podobne, len kapustu pridávam až keď je mäso už mäkšie, smotanu nedávam, ale pridám k pliecku, hubám a klobáse aj kúsok údeného mäsa. No myslím si, že každá kapustnica je dobrá......
haji
Určo je tvoja kapustnica výborná, voní až k nám!
buchtabuchta
@Thechillidoctor (9.12.2016 19:37)

Ja poznám len také tie malé červené, a zelené, v otázkach chilli som ešte nepobozkaná. Toto som v živote nevidela, valím bulvy. Zas som o dačo múdrejšia.
kecemis
Vyzera velmi zaujimavo a lakavo. Nedalo by sa poslat trosku na okostovanie cez email?
thechillidoctor
@Evanaaa (9.12.2016 20:25)

To Ancho skoro vobec nestipe aj ked sa vola chilli, ta skor nahradza slivku :) stiplavost nam tam dalo to udene chipotle. Takze mozno by si mohla to Ancho skusit ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia