Falošné hambáče fotorecept

polepetko - bez fotkypolepetko, 14. augusta 2015
Falošné hambáče (fotorecept)
Foto: polepetko

U nás doma robím takéto "falošné" hamburgery. Falošné sú preto, že nie sú z hovädzieho ale z kuracieho mäsa. Tým pádom sa spravia veľmi Zobraziť celý popisU nás doma robím takéto "falošné" hamburgery. Falošné sú preto, že nie sú z hovädzieho ale z kuracieho mäsa. Tým pádom sa spravia veľmi rýchlo a majú menej tuku. Chuťovo sú výborné.

2
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ks veľka červená
4 ks kyslé
4 ks
2 ks
2 ks väčšia
4 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie rezne si narežeme na 4 plátky, vyklepeme, osolíme, okoreníme obalíme "naopak", teda najprv do strúhanky, potom do vajíčka. Vypražíme v oleji. Vyberieme na papierové utierky a vysušíme od prebytočného oleja.

    Falošné hambáče (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Umyjeme si zeleninku (paradajky, cibuľu, uhorky) a nakrájame ju na plátky. Listy šalátu tiež umyjeme a osušíme. Ja som si len tak odbehol do záhradky odtrhnúť pár lístkov, takže som ani do receptu nepísal množstvo :)

    Falošné hambáče (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prekrojíme si žemle. Na každú prekrojenú časť dáme čajovú lyžičku tatárskej omáčky (mne sa najlepšie osvedčila na toto jedlo Hellmans) a rozotrieme.

    Falošné hambáče (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na spodnú rozkrojenú stranu žemle poukladáme plátky paradajok a cibule.

    Falošné hambáče (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na cibuľu dáme rezeň, šalátové listy a kyslú uhorku pokrájanú na plátky.

    Falošné hambáče (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec prikryjeme vrchnou stranou namazanej žemle, prepichneme špáradlom, aby sa nám hamburger pri jedení nešmýkal a podávame hladným krkom :)

    Falošné hambáče (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia