Foto: polepetko
U nás doma robím takéto "falošné" hamburgery. Falošné sú preto, že nie sú z hovädzieho ale z kuracieho mäsa. Tým pádom sa spravia veľmi Zobraziť celý popisU nás doma robím takéto "falošné" hamburgery. Falošné sú preto, že nie sú z hovädzieho ale z kuracieho mäsa. Tým pádom sa spravia veľmi rýchlo a majú menej tuku. Chuťovo sú výborné.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie rezne si narežeme na 4 plátky, vyklepeme, osolíme, okoreníme obalíme "naopak", teda najprv do strúhanky, potom do vajíčka. Vypražíme v oleji. Vyberieme na papierové utierky a vysušíme od prebytočného oleja.
-
2
Umyjeme si zeleninku (paradajky, cibuľu, uhorky) a nakrájame ju na plátky. Listy šalátu tiež umyjeme a osušíme. Ja som si len tak odbehol do záhradky odtrhnúť pár lístkov, takže som ani do receptu nepísal množstvo :)
-
3
Prekrojíme si žemle. Na každú prekrojenú časť dáme čajovú lyžičku tatárskej omáčky (mne sa najlepšie osvedčila na toto jedlo Hellmans) a rozotrieme.
-
4
Na spodnú rozkrojenú stranu žemle poukladáme plátky paradajok a cibule.
-
5
Na cibuľu dáme rezeň, šalátové listy a kyslú uhorku pokrájanú na plátky.
-
6
Nakoniec prikryjeme vrchnou stranou namazanej žemle, prepichneme špáradlom, aby sa nám hamburger pri jedení nešmýkal a podávame hladným krkom :)
Diskusia k receptu