Foto: tatranka
Názov som si dala sama.Totiž,nijaký nebol.Manžel vylúštil tajničku z knihy /Krížovky so skvelými receptami / a navrhol mi z nej recept. Recept sa mi zapáčil Zobraziť celý popisNázov som si dala sama.Totiž,nijaký nebol.Manžel vylúštil tajničku z knihy /Krížovky so skvelými receptami / a navrhol mi z nej recept. Recept sa mi zapáčil a dnes bol u nás na stole.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks (z krkovičky) |
|
200 ml |
|
4 PL |
|
4 ks strúčiky,pretlačené |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
poprášiť |
|
mierne (papričky) |
|
poprášiť |
|
poprášiť |
|
pokapať |
|
pokapať |
|
Postup
-
1
Pripravíme si ingrediencie.No hlavne mäsko! Ja som mala rezne krkovičky,ale aj pliecka. Utreté mäso som naklepala pod fóliou,aby som okolo neprskala. Pretlačila som si cesnak.
-
2
Keď rezne naklepete,okrajové blany prerežte,aby sa mäso pri pečení nemalo tendenciu stáčať.Mäso posypte mletým čiernym korením,najlepšie čerstvo pomletým.Posoľte a uložte do zapekacej misy. Na každý rezeň prelisujte strúčik cesnaku a rovnomerne ho roztrite po rezníku. Rezeň pokvapkajte sojovou a worčestrovou omáčkou.Jemne posypte karí korením,čili omáčkou a posekanými malými čili papričkami,oreganom a majoránom.
-
3
Na každý plát mäsa,dajte polievkovú lyžicu bieleho jogurtu a rovnomerne ju rozotrite. Mäso podlejte červeným vínom.Je dobré,suché vínko. Mäso vo vinnom páci, pripravte deň do predu a odložte do chladu.No stačia mu aj zo 4-5 hodín v chlade.
-
4
Na druhý deň pokračujeme.Najprv mäso necháme udusiť a šťavu zredukovať.Potom ho v rúre zapečieme do chrumkava,vo vyhriatej rúre na 170-180 0C. Ja som ho podávala so zemiakovými hranolčekmi,ktoré robím v mikrovlnnej rúre bez oleja na funkcii crisp.
-
5
Chutný obed na stole.
-
6
Už sa len s chuťou pustiť do ochutnávky nového receptu z krížovky.Vínko ktoré zostalo z receptu,sa nám veľmi hodilo k obedu. Ináč je rezeň dosť pikantný a vínko nám tu horúčavú v ústach schladzovalo.No asi to tak má byť. Obedík na jednotku !!!
-
7
Porcia,na ktorej som si pochutnala.
joooooooj to je paráda!!! Super jedlo a nádherne spracovaná foto-
dokumentácia !!!
a ja som dnes bola "v perine":-(
schovávala som sa pred vírusom
nech nenájde ma..nech minie..:-))
len naber veľa inšpirácie pod perinou a daj si na liek na imunitu
a proti bacilom varecha.pravda.sk/recepty/cesnakova-polievka-ktora-zohrej...
telo zohreje..rozprúdi krv..vírus utečie prv...:-))
to si zajtra urobím-čo stane sa-uvidím...
Ps.:nepatrí tiež k urýchľovačom častíc..??? :-))))
neboj - čistá dezinfekcia a môžeš si dať aj za jeden , alebo za dva