
Karibská fazuľa
Toto je strašne dobrá vec, ktorá nemôže chýbať na žiadnej našej grilovačke. Obvykle to podávame...

Karbanátky ze zbytku pečeného kuřete
Upečené kuře obereme a maso rozmixujeme. Přidáme vajíčka, hořčici, nakrájenou slaninu, nadrobno nakrájený...

Slaný karfiolový koláč
Inšpirácia je z kuchárskej knihy Plenty More. Dá sa využiť na mnoho spôsobov.

Pečené morčacie prekvapenie
Rezne z pŕs mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na každý plát morčacieho mäsa položíme plátok...

Klobásové mäso z pohára
Takéto mäso vraj bývalo v plechovkách. Tento recept som skúšal na viackrát, až sa to...

Rýchle cestoviny
Tieto cestoviny si doprajem aspoň raz za týždeň a vždy sa na ne veľmi teším.

Lahodná fazuľa s párkom
Ďalšia nostalgická spomienka na moje detstvo! Časy, keď nás nachovali nie iba vlastné mamičky, ale...

Jednoduché cestoviny s morčacím mäsom a paradajkami
Po sviatočnom hodovaní je čas vrátiť sa k ľahším jedlám....

Gazdovské gule s kapustou
Taká improvizácia z toho, čo som dnes našla v chladničke ... :)

Pletený bič
Moja drahá stará mama robievala v detstve pre mňa tento koláč a nie je to nič iné...

Cestoviny s cuketou a nivou
Týmto receptom som sa kedysi inšpirovala v jednom časopise. Cuketa je veľmi variabilná surovina, chutná...

Takmer stir fry kura so zeleninou a rezancami
V názve uvádzam "takmer", pretože s teflonovým wokom tú skutočnú "stir fry" chuť nedosiahnem a môj...

Pečené plnené zemiaky
Je čas zberu zemiakov, najlepšie sú opečené v pahrebe, ale aj tieto pečené v rúre niesu zlé....

Zapekané bravčové rezne so zemiakmi a s kuriatkami
Jedlo z jedného pekáča ako zdravšia alternatíva klasickým vyprážaným rezňom. Kuriatka pridajú výbornú vôňu a chuť....

Špenát s cícerom a drvenými paradajkami
Špenát, cícer a paradajky sú moje obľúbené suroviny. Mala som sen, že z tejto...

Bravčový wellington s bylinkovou omáčkou
Už dlho som sa chystala na tento spôsob úpravy mäsa, ale akosi vždy vyhrali rezne, ...

Kuracie mäso v karí-jablkovej omáčke
Toto exotické jedlo patrí už zopár rokov medzi naše obľúbené. Je veľmi jednoduché, rýchle a chutné! Moje deti ho zbožňujú....

Chrumkavá žemľovka
Toto je zemlovka pre tych, ktori ju maju radsej trosku taku chrumkavejsiu. Postup som nefotila,...

Chilli con carne
Na roztopenom masle si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Varíme v hrnci, ktorý potom môžeme vložiť...

Krkovička pečená na zelenine a na Kláštornom bielom víne cuvée
Mám rada pohodlné varenie v nedeľu. Krkovičku pokrájanú na hrubšie rezne som nevyklepala, položila...

Pečené domáce bravčové rebierko, gánice a kyslá kapusta
Tento recept pochádza z kuchyne Bódi Margó. mnohokrát som ho už robila, ale nefotila som....

Hoki pečené s plnenými šampiňónmi
Milujeme plnené šampiňóny s nivou od @kimlo-http://varecha. pravda. sk/recepty/sampinony-plnene-nivou/5595-pouzi. html. Dnes však tých šampiňónov bolo...

Údené tofu v zemiakovej placke
Ak poznáte Čiernohorský rezeň, tak potom tento recept je jeho malá obmena pre tieto pôstne dni....

Močing v pomalom hrnci
Niečo pre terajších a budúcich majiteľov pomalého hrnca. Inšpiráciou na tento recept mi bol hovädzí močing...

Kavarma
Kavarma patrí v Bulharsku medzi tradičné a veľmi obľúbené jedlá. Existuje však viacej druhov postupov a...

Krémové zapečené zemiaky (vegan)
Nebojte sa toho množstva korenia - nejde o preklep :-). Táto dávka je akurát na normálny...

Marinované morčacie stehná
Receptov na úpravu morčacích stehien je tu dosť, no, zdá sa mi, že takýto...

Granadír so špekáčikmi
Máme pre vás vynikajúci granadír so špekáčikmi, ktorý sme vylepšili ešte majoránom, údenou paprikou a...

Calzone s kuracím mäskom
Toto kuracie mäsko v lístkovom ceste je naším rodinným jedlom, zbožňujeme ho všetci a preto zásadne...

Lečo - Lecsó rizzsel
U nás sa vždy robí slovenská verzia leča = zelenina plus klobása a vajíčka. V Maďarsku je...

Pappardelle so špenátom, slaninou a syrom Brie
Tento recept som pripravil z núdze. Keďže som varil iba pre seba tak som sa rozhodol...