Camembert so šunkou zapečený v lístkovom ceste
Tento recept je veľmi jednoduchý a chutný. Ideálny pre začínajúcich kuchárov, nedá sa na ňom...

Bravčové s ananásom na panvici
Neviem presne odkiaľ mám tento recept, ale je to výborné. Zvyknem toto pripravovať ako nedeľný...

Fašírky z hlávkového šalátu
Tento recept mám z nejakej knihy alebo časopisu a spomenula som si na neho pri dnešnom nákupe...

Trčiace rebrá
Pavlovov reflex sa mi spustil už u mäsiara, keď som po dlhej dobe konečne uvidela naozajstné,...

Slaný karfiolový koláč
Inšpirácia je z kuchárskej knihy Plenty More. Dá sa využiť na mnoho spôsobov.

Močing v pomalom hrnci
Niečo pre terajších a budúcich majiteľov pomalého hrnca. Inšpiráciou na tento recept mi bol hovädzí močing...

Plnený zemiak Zbojnícka mladosť
Recept z 80-tych rokov nazývaný aj ako Jágerek, kde sa používala bravčová pečeň a bravčové mäso....

Karibská fazuľa
Toto je strašne dobrá vec, ktorá nemôže chýbať na žiadnej našej grilovačke. Obvykle to podávame...

Frenštátské škračky
Tento recept patří do krajových specialit Valašska. Nevím jestli je původní, ale pro jistotu jsem...

Bravčové líčka s omáčkou z koreňovej zeleniny
Líčka: Na oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a zeleninu dohneda, pridáme horčicu a očistené kúsky bravčových líčok. Zalejeme...

Krkovička pečená na zelenine a na Kláštornom bielom víne cuvée
Mám rada pohodlné varenie v nedeľu. Krkovičku pokrájanú na hrubšie rezne som nevyklepala, položila...

Jelenie karé s višňovo-čokoládovou omáčkou
V hrnci rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninu, opečieme dozlatista a pridáme na kocky nakrájanú...

Zapekané zemiaky s feniklom
Taký jednoduchší receptík, ale fenikel mám velmi rada a táto kombinácia mi velmi chutila =). Bylinky...

Vegan zeleninové karí
Vždy keď som v Brne, zájdem do mojej obľúbenej indickej reštaurácie, Anapurny, a dám...

Prírodné rezne so zeleninovou ryžou
Kuracie prsia umyjeme a narežeme na rezne. Jemne ich naklepeme. Rozpálime si hrniec s hrubým...

Kuracie prsia so špargľou a holandskou omáčkou
Kuracie prsia očistíme, osolíme a opečieme kožou dole dozlata. Opečieme zo všetkých strán a potom...

Morčacie prsia podľa Duranda
Jedná sa o minútku z hydinového mäsa, pôvodne z kuraťa. Neviem, kto bol Durand...

Dubnická pochúťka
Špecifickými ingredienciami tohto jedla je bryndza a pór, ktoré dodávajú jedlu výbornú chuť....

Kuracie soté na horčicovo-dubákovej omáčke
Kuracie prsia očistíme, nakrájame na pásiky alebo kocky, osolíme a okoreníme.

Zapekané bravčové rezne so zemiakmi a s kuriatkami
Jedlo z jedného pekáča ako zdravšia alternatíva klasickým vyprážaným rezňom. Kuriatka pridajú výbornú vôňu a chuť....

Hovädzie rezne
Tento recept mám od manželovej mamičky, ked ešte žila pochutnávali sme si na tomto dobrom jedle...

Bravčové kocky na šampiňónoch a hrášku zo šľahačkou bez cibule a cesnaku
... prišiel som z roboty, urobil si poriadneho Turka a keďže som už dojedol svoju "Fazuľovú pestrú",...

Lasagne s hovädzím mäsom a tromi druhmi syra
Lasagne sa dajú robiť na rôzne spôsoby. Nám najviac chutia na bolonský spôsob. Samozrejme receptov...

Rýchla pizza z hotového cesta
Keď je chuť na pizzu a málo času, zachráni vás hotové cesto na pizzu....

Kapustový šalát s kuracím mäsom
Kúpila som si v Rakúsku jednu kuchársku knihu a v nej bol tento recept. Tak sa...

Tvarohové pirohy
Pirohy z tvarohového cesta je recept z knihy Recepty zo života. Robím ho rada lebo je...

Calzone s kuracím mäskom
Toto kuracie mäsko v lístkovom ceste je naším rodinným jedlom, zbožňujeme ho všetci a preto zásadne...

Bakoňské karé s paprikou
Základom bakoňskej omáčky sú huby a smotana, a ako vo väčšine maďarských jedál v nej nechýba paprika....
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky